1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sokak ortasında kapkaç!
Sokak ortasında kapkaç!

Sokak ortasında kapkaç!

Girne’de aracına binmek üzere olan kadının aracının kapısını açıp içerdeki çantayı alan ve aynı gün bir apartman önünde başka bir kadının çantasını ve eşyalarını çalarak soygun suçu işlediği iddia edilen S.Ç. tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de 31 Mart’ta bir kadının işyeri önündeki aracına binmek üzereyken aracın kapısını açıp içerdeki çantayı alan ve aynı gün bir apartman önünde başka bir kadının ağzını kapatarak fiziksel şiddet uygulayıp tasarrufundaki çantasını ve eşyalarını çalarak soygun suçu işlediği iddia edilen 35 yaşındaki S.Ç. tutuklandı.

Kadınlardan ayrı ayrı sirkat ettiği 170 TL nakit para, 1000 TL ile 250 TL değerinde çantalar, para cüzdanı, cep telefonu ve muhtelif makyaj eşyaları çaldığı ileri sürülen zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındı.

‘Soygun ve sirkat’

Girne Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Fadıl Aksun huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Tayfunsel ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Tayfunsel, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Mustafa Özmüezzin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Özmüezzin, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Mustafa Özmüezzin, zanlı S.Ç.’nin 31 Mart’ta Girne’de meydana gelen ‘soygun’ ve ‘sirkat’ meseleleriyle ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

 

“Kadının ağzını kapatıp çantasını çaldı”

Özmüezzin, 31 Mart’ta Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bir işletme önünde Nuray Tekin Aydemir’in Mercedes marka aracına bindiği esnada, zanlı S.Ç.’nin aracın yolcu koltuğu üzerine koyduğu 250 TL değerinde bayan çantası ve içerisinde bulunan cüzdanı ile 170 TL nakit parayı arabanın kapısını açıp alarak sirkat ettiğini söyledi.

Zanlının aynı gün saat 20:30 raddelerinde Karakız Sokak’ta bir apartmanın giriş kapısı önünde Tebrana Partenadze’nin ağzını kapatıp fiziksel şiddet uyguladığını aktaran Özmüezzin, kadının tasarrufundaki 1000 TL değerinde el çantasını ve içerisindeki IPHONE 5 marka cep telefonu, para cüzdanı ve muhtelif makyaj eşyalarını çalarak soygun suçunu işlediğini dile getirdi.

Zanlı “pişmanım” dedi

Mustafa Özmüezzin, meseleyle ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını, olayla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini belirterek, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlıya söz hakkı verdi. Zanlı S.Ç: “Pişmanım, özür dilerim” dedi.

3 gün tutukluluk

Bunun üzerine huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendiren Yargıç Fadıl Aksun, tahkikatın yeni başladığını, salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı S.Ç.’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 2275 defa okunmuştur