1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Siyasiler gençliğin önünü açmalı”
“Siyasiler gençliğin önünü açmalı”

“Siyasiler gençliğin önünü açmalı”

“Şampiyonların Teknik Direktörü” Turan Altay YENİDÜZEN’e acı konuştu. Altay, siyasilerin görevinin sadece ödül vermek olmadığını ifade etti

A+A-

Necmi BELGE

Geçtiğimiz sezon K-Pet Süper Lig, Pepsi Kıbrıs Kupası ile Süper Kupa’yı kazanan Yenicami’de adeta Kuzey Kıbrıs futboluna damgasını vuran ve ikinci kez Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Yılın En İyi Teknik Direktörü unvanını elde eden teknik direktör Turan Altay, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu.

“Motivasyonlar sınırlı”
Altay, böyle bir ödülü ikinci defa almanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirirken, kendi söylemiyle sporda ne yazık ki Kuzey Kıbrıs’ta motivasyonların sınırlı olduğunu belirtti.
Yenicami’de bu yıl itibarıyla mevcut üç hedef olan Süper Kupa, K-Pet Süper Lig ve Pepsi Kıbrıs Kupası şampiyonluklarına ulaşıldığını anımsatan Altay, söz konusu şampiyonluklar ile ilgili olarak üç ödül törenine katıldığına söyledi.
Altay, Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği ödül törenlerinde ilk kez siyasilerin tam takım olarak gördüğüne dikkati çekti.  Siyasilerin görevinin sadece ödül vermek olmadığının altını çizen Altay, esas görevlerinin izolasyonlar altında ezilen ülke gençliğinin önünü açmak olduğunu vurguladı.

“Kimse parmağını oynatmıyor”
Altay,  konuşmanın yeterli olmadığını, Kuzey Kıbrıs gençliğinin 40 yıldır ambargolar altında ezildiğini ancak, kimsenin parmağını bile oynatmadığını ileri sürdü.
Siyasiler dahil, herkesin bu ambargolar konusunda olması gerekeni söylediğini ama yapılması gerekenleri yapmadığını iddia eden Altay, laflara karnının tok olduğunu, bu masalın 40 yıldır devam ettiğini söyledi.

“Hiçbir takımla görüşmedim”
Altay, Yenicami’deki durumu ile de ilgili olarak, sözleşmesinin sona erdiğini açıkladı. Hiçbir takım ile konuşmadığını belirten Altay, önümüzdeki günler içersinde nerede antrenörlük yapacağı konusunda daha net olarak önünü görme fırsatım olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1145 defa okunmuştur