1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siyasiler davet edilmedi
Siyasiler davet edilmedi

Siyasiler davet edilmedi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın 58. kuruluş yıldönümü, resepsiyonla kutlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın 58. kuruluş yıldönümü, resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda konuşan Sendika Başkanı Ahmet Kaptan, “keşke KTAMS’ın büyüdüğü kadar bizleri yönetenlerin de vizyonları büyüseydi” diyerek her gün sokaklarda eylem yapmalarının en büyük nedenin siyasilerin verdikleri sözleri tutmamasından kaynaklandığını söyledi.  
Ahmet Kaptan, KTAMS üyelerinin aidatlarıyla yapılmakta olan 220 kişilik tiyatro salonunun, KTAMS kooperatifinin ve bankasının da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Lefkoşa halkına ve emekçilere kazandırılacağını söyledi.
Kıbrıs Türk Amme Sendikası’nda saat 15:300’de düzenlenen resepsiyona Meclis içinden ve dışından hiçbir siyasetçi davet edilmezken, Güney’den bazı parti yetkilileri de resepsiyona katıldı.
Mücadele tarihiyle ilgili kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından resepsiyonda KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve sendikanın kurucularından ilk Genel Sekreteri Rüstem Tatar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Ahmet kaptan, KTAMS logolu kuruluş yıldönümü pastasını keserek, katılanlara teşekkür etti.

Tatar: “1956 yılında memurların haklarını korumak için kurduk”
Rüstem Tatar, birkaç arkadaşıyla beraber sendikayı 1956 yılında kurdukları zaman şartların çok farklı olduğunu belirterek, birçok nedenden dolayı ve memurların ihtiyaçlarından dolayı sendikayı kurma kararı aldıklarını anlattı.  Tatar, O dönem amaçlarının Türk memurlarını bir şemsiye altında toplamak, haklarını korumak ve hiçbir zaman meslektaşlarıyla çatışmamak için kurduklarını söyledi.
O dönem hiçbir zaman çatışma olmadığını sadece ayrılık olduğunu hatırlatan Tatar, yinede sendikayı kurarak hakları korumaya çalıştıklarını aktardı. Tatar, KTAMS yetkililerine çalışmalarında başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

Kaptan: “Siyasilerle kutlamayı kabul etmedik”
“Bugün biz haklarımızı kullanabiliyorsak, o günlerde temelleri atılan güzel amaçlarla bugünlere geldik” diyen Kaptan, bir araya geldiği zaman bir binası bile olmayanların bugün konferans salonların tüm salonlarına kadar sahip olduğunu belirtti. Kaptan, “KTAMS’ın büyüyüp geliştiği kadar, keşke ülkeyi yönetenlerin de  beyinleri ve vizyonları da büyüseydi. Biz yönetim kurulu olarak değerlendirdiğimiz zaman bu mutlu günümüzü onlarla kutlamayı kabul etmedik. Bizim çektiğimiz tüm çilelerin tüm mücadelelerin, her gün yollarda olmamızın ve her gün grevler yapmamızın tek sebebi bize verilen sözlerin yerine getirilmemesidir. Her geçen gün bir önceki günümüzü arar pozisyona düşürülmemizdir. Ve bunların sorumlusu, kol kola olduğumuz, birlikte baş kaldırdığımız, hep birlikte mücadele ettiğimiz ama koltuğa oturduktan sonra unutanlardır” dedi.
Kaptan, KTAMS üyelerinin aidatlarıyla yapılmakta olan 220 kişilik tiyatro salonunun, KTAMS kooperatifinin ve bankanın da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Lefkoşa halkına ve emekçilere kazandırılacağını söyledi.

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur