1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şirinevler’de su TARTIŞMASI
Şirinevler’de su TARTIŞMASI

Şirinevler’de su TARTIŞMASI

BAŞKAN ÇELEBİ: DİKMEN’DEN SU ALINABİLİR

A+A-

“Belediyeden su talep ediliyor, tankerlerle ağıllarına taşımamız isteniyor” diyen Çelebi, belediyenin böyle bir hizmet verme imkanın olmadığını, ancak hayvancıların kendi tankerleriyle, Dikmen’deki tesisten su temin edebileceklerini belirtti

Şirinevler köyünde ağıllar bölgesinde yaşanan su sorununu nedeniyle hayvancılar inekleri köye saldı, başıboş inekler köyü altüst etti, etraf ağıla döndü. İneklerin susuzluktan öldüğünü iddia eden hayvancılar, belediye başkanı Yüksel Çelebi’yi ilgisizlikle suçladı. Köylünün isyanda olduğunu söyleyen hayvancılar, “sorunu çözebilecek yetkililer arıyoruz” dedi.
“Hiç kimsenin insanların evlerini ağıla çevirmeye hakkı yok” diyen Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise hayvan sahiplerinin Dikmen’den su temin edebileceklerine dikkat çekti.

Çelebi: “Dikmen’deki tesisten su temin edebilirler”
Yenidüzen’e konuşan Dikmen belediye başkanı Yüksel Çelebi ise ülkenin çok kurak bir dönemden geçtiğini ve bu eylemin şahsına karşı, haksız bir eylem olduğunu ifade etti. Çelebi, eylemin Su Dairesi’ne karşı değil de belediyeye karşı yapılmış olmasının düşündürücü olduğunu söyledi. “Belediyeden su talep ediliyor, tankerlerle ağıllarına taşımamız isteniyor” diyen Çelebi, belediyenin böyle bir hizmet verme imkanın olmadığını, ancak hayvancıların kendi tankerleriyle, Dikmen’deki tesisten su temin edebileceklerini belirtti. Şirinevler ve Akçiçek köylerine, suyun Karşıyaka tesisinden gelmesi nedeniyle yıllardır bu güçlüklerin yaşandığını söyleyen Çelebi, “Yaz aylarında yıllardır bu sıkıntı yaşanıyor, tesisten su gelmiyor. Biz belediye olarak geçmiş yıllarda zaman zaman tankerle su veriyorduk fakat bu yıl kuraklıktan dolayı veremedik” dedi. Kendilerinin kuraklığa rağmen, hayvancıların tankerlerini getirmesi şartıyla kontrollü bir şekilde su verebileceklerini söyleyen Çelebi, hiçbir ücret de talep etmediklerini ifade etti.
“Hiç kimsenin insanların evlerini ağıla çevirmeye hakkı yok” diyen Çelebi, ülkede suyu sağlayanın su dairesi olduğunu ancak hayvancıların, sorunun çözülmesi için belediyeden hizmet talep etmelerinin sevindirici olduğunu, bunun belediyeye olan güvenin bir yansıması olduğunu ifade etti. Çelebi son olarak, “Dertleri su ise bu eylemi sonlandırsınlar, biz onlara su vermeyi teklif ettik” dedi.

Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur