1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Şimdi sıra Jüri’de
Şimdi sıra Jüri’de

Şimdi sıra Jüri’de

Yenidüzen-Deniz Plaza öykülerinin katılım süreci bitti, 250 civarında öykü yazıldı

A+A-

Öykü Yarışmamız için başvurular sona erdi. Bu yıl Yenidüzen’in Deniz Plaza ile birlikte dördüncüsünü düzenlediği Öykü Yarışmasına 250 civarında öykü katıldı.
Gönderilen öyküler iki grupta toplanacak ve ardından bir araya gelecek jüri üyelerimiz öyküleri bir bir okuyarak puanlayacaklar ve dereceye giren öyküler belirlenmiş olacak.
4. etkinliğimize başlarken duyurduğumuz gibi öyküler 9,10,11 ve 12,13,14 yaş grubunda olmak üzere iki grupta değerlendirilecek.
Katılımcılara aşağıda okuduğunuz üç ayrı konu vermiş ve bu konulardan birini veya daha fazlasını kendi el yazılarıyla yazmalarını istemiştik.
1. Kendi yaşamınızdan yola çıkarak bir film çekecek olsanız filmin konusu ne olurdu? Öyküleştirerek anlatınız.
2. Bir günlüğüne görünmez olsaydınız kendiniz, aileniz, arkadaşlarınız ve ülkeniz için neler yapardınız? Öyküleştirerek anlatınız.
3. “Başkalarından sevgi ve saygı bekliyorsak önce biz kendimize ve onlara saygı duyalım” cümlesinden yola çıkarak bir öykü yazınız.
Gönderilen öykülerin büyük bir çoğunluğunun ‘görünmez olmak’ konusunda toplandığını söyleyebiliriz.
Bundan sonra Yrd. Doç. Dr. Ahmet Güneyli, Özden Selenge, Ayten Deniz ve Nahide Merlen’den oluşan jürimiz toplanacak ve öyküleri değerlendirip puanlarını verecekler.
Dereceye giren katılımcılar Yenidüzen’de yayınlanacak ve daha sonra açıklanacak bir günde de katılımcılara katılım belgeleri, çeşitli hediyeler ve dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur