1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sezonun şampiyonları
Sezonun şampiyonları

Sezonun şampiyonları

Sezonun şampiyonları

A+A-

 


Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Ligleri’nde 26 haftalık periyot geçtiğimiz hafta sona erdi. Lig maratonu süresince Süper Lig’de 68 puan toplayan Yenicami, Birinci Lig’de 64 puan toplayan Türk Ocağı ve İkinci Lig’de 61 puan toplayan Girne Halk Evi şampiyonluklarını ilan etti. ADRES KIBRIS, 3 şampiyonun 2014-2015 futbol sezonun mercek altına aldı.

YENİCAMİ’DEN ÜST ÜSTE 2 ŞAMPİYONLUK

2013-2014 sezonunda tam 30 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Yenicami, bu sezonda da şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı. Sezon hazırlıklarına geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan Kartallar, lige de fırtına gibi başladı. Ligin ilk haftasında Lapta’ya konuk olan Yenicami, 6-2 galip gelerek ilk galibiyetle bu maçta tanıştı.
78 puanlık ligin 68’ini toplayan Yenicami, sezon boyunca 22 galibiyet, 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldı. En farklı galibiyeti ligin 2’nci devresinin ilk maçında, yani 14’üncü hafta da Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Lapta’ya karşı 13-0’lık skorla aldı.

16 HAFTA YENİLMEDİ

Yenicami sezon boyunca sadece 2 kez mağlup oldu. Namağlup unvanını 16. haftaya kadar sürdüren Siyah-Beyazlılar, 17’nci hafta konuk olduğu B.Bağcıl’a 2-0 yenildi. Bu mağlubiyetten sonra bir kez daha yenilen Yenicami, diğer mağlubiyeti 20’nci haftada aldı. Cihangir’i konuk eden siyah beyazlılar, bu karşılaşmadan 5-1’lik farklı mağlubiyetle ayrıldı.
En yakın rakibi Küçük Kaymaklı’nın 13 puan üzerinde ligi noktalayan siyah beyazlılar, 26 haftalık periyotta 86 gol attı ve kalesinde ise 20 gol gördü. Ligin 23’üncü haftasında Mağusa Türk Gücü’nü 3-0’la geçen Yenicami, 2014-2015 Süper Lig şampiyonluğunu ilan etti. Yenicami’de devre arası takımdan ayrılan Kenneth 22 golle takımın en golcü futbolcusu oldu.

TÜRK OCAĞI İKİ SEZON SONRA

Teknik direktör Hasan Topaloğlu önderliğinde geçtiğimiz Temmuz ayında çalışmalara başlayan Türk Ocağı, geçen sezon taraftarına verdiği ancak yerine getiremediği Süper Lig sözünü bu sezon gerçekleştirdi.
Sezona transferlerle başlayan Türk Ocağı, 26 haftalık süreç içerisinde toplanabilecek 78 puanın 64’ünü toplamayı bildi. Bu sezon sadece 7 beraberlik alan sarı siyahlılar, yenilmezlik serisini 26 hafta sürdürerek namağlup şampiyon olmayı başardı. İlk beraberliğini ligin 8’inci haftasında Görneç deplasmanında alan Türk Ocağı, şampiyonluk maçına kadar 4, 23’üncü haftadan sonra ise 3 kez, toplamda 7 kez berabere kaldı.
Girne ekibi, bu sezon en farklı galibiyetini ligin 13’üncü haftasında Değirmenlik’e (6-1), 17’nci haftasında ise Geçitkale’ye (5-0) karşı aldı. En yakın takipçisi Değirmenlik’e 14 puan fark atan Ocak, sezon boyunca 61 gol attı, kalesinde ise 14 gol gördü.
Ligin 23’üncü haftasında Gençlik Gücü’nü sahasında 2-0 mağlup eden Türk Ocağı, 2014-2015 sezonu Birinci Lig şampiyonluğuna ulaştı. Türk Ocağı’nın bu sezon en golcü futbolcusu 15 golle Özgür Ongun oldu. Türk Ocağı, gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek.

GİRNE HALK EVİ FARK YARATTI

Mehmet Kemanecioğlu nezaretinde sezona başlayan Girne Halk Evi, 26 haftalık süreç içerisinde toplanabilecek 78 puanın 61’ini topladı. Sezonu 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak sonlandıran kırmızı beyazlılar, en farklı galibiyetini ligin 21’inci haftasında Akova’ya karşı aldı. Girne Halk Evi, Akova’yı o karşılaşmada 7-1 mağlup etti.

9 HAFTA YENİLMEDİLER

Yenilmezlik serisini 9 hafta sürdüren Girne Halk Evi, 10’uncu hafta Türkmenköy deplasmanında rakibine boyun eğmek zorunda kaldı. Bu maçta rakibine 5-1 mağlup olan Girne ekibi, sezon boyunca aldığı en farklı mağlubiyeti de yaşadı.
Sezonu en yakın takipçisi Baf Ülkü Yurdu’nun 12 puan önünde kapatan kırmızı beyazlılar, 72 gol atarken kalesinde ise 30 gol gördü. 4’üncü hafta Baf Ülkü Yurdu’nun elinden aldıkları liderlik koltuğunu sezon bitene kadar hiç bırakmadılar.
23’üncü hafta Türkmenköy karşısında aldıkları beraberlikle şampiyonluğunu garantileyen Girne Halk Evi’nin en golcü futbolcusu 31 golle Jacques Mukendi oldu. Jacques aynı zamanda K-Pet İkinci Lig’in Gol Kralı da oldu. Girne Halk Evi, gelecek sezon K-Pet Birinci Lig’de mücadele edecek.

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 209. Sayısı

Adres Kıbrıs 209. Sayısı