1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sevenleri Onur’u unutmadı
Sevenleri Onur’u unutmadı

Sevenleri Onur’u unutmadı

Ülkemizin yetiştirdiği yetenekli sporcular arasında yer alan Onur Kandili ölümünün 1’inci yılında anıldı.

A+A-

Ersin Orkoz

Elim bir deniz kazası sonucu 19 Ağustos 2013 yılında yaşama veda eden, Mağusa Türk Gücü futbolcusu Onur Kandili ölümünün 1’inci yılında Mehmetçik’te bulunan kabri başında anıldı. Ülkemizin yetiştirdiği yetenekli sporcular arasında yer alan Onur Kandili anma törenine ailesi, Mehmetçik Belediye başkanı Cemil Sarıçizmeli, eski başkan Ahmet Beyazıt Adalıer, arkadaşları, sevenleri, antrenörleri ve sporcular katıldı. Genç yaşına (20 yaş) rağmen futbolda, avcılık ve atıcılık dallarında başarılar olan çok yönlü sporcu kişiliği ile kısa zamanda önemli başarılar elde ederek adından söz ettirmeyi başaran Onur Kandili’nin anma töreninde duygusal anlar yaşandı. Yapılan kısa konuşmaların ardından mezarına çelenk ve çiçekler bırakılıp dualar okundu.

Ogan: “İsmini yaşatacağız”
Anma töreninde kısa bir konuşma yapan merhum Onur Kandili’nin antrenörü Ahmet Ogan, çok genç yaşta Onur’u kaybetmenin üzüntüsü, her geçen gün artarak devam ettiğini, fakat yapılacak çok fazla bir şeyinde olmadığının bilinci içerisinde olduklarını belirtti. Ogan, onu yaşatmak için “Onur”lu mücadeleyi başta ailesi ile birlikte sürdürmeye çalıştıklarını, 1’nci ölüm yıl dönümünde andıklarını ve anmaya devam edeceklerini, isminin yaşatılması için gereken her türlü organizasyon ve faaliyetleri yapmaya devem edeceklerini ifade etti. Onur Kandili’nin kalplerinde yaşadığını ifade eden Ogan, anma törenine katılan tüm yakınlara, sevenlerine, antrenörlerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Şeren: “Onur komple bir sporcuydu”
Cenk Şeren’de yaptığı konuşmada Onur’un sadece futbolcu değil, komple bir sporcu olduğuna vurgu yaparak, adı gibi “Onur”lu kişiliğe sahip genç arkadaşlarının en verimli çağında kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu, her zaman kalplerinde yaşadığını söyledi. Mehmetçik Belediyesi eski başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer ise genç yaşına rağmen başarılı bir sporcu olduğuna vurgu yaparak, örnek sporcu kişiliği bölgedeki gençlere iyi anlatılarak, böyle yetiştirilmeler gerektiğini belirtti. Belde adına genç yaşına rağmen önemli hizmet ve katkılar koyan Onur Kandili’nin ismini yaşatmak için gereken çalışmaların hep birlikte yapılmaya devam edilmesini söyleyen Adalıer, rahmetle andığını söyledi.
Aynı akşam ise Çayırova’da evinde Onur Kandili için okutulan mevlite yoğun bir katılım oldu.

Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur