1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikal Platform'un yarınki eylemi kaldırıldı
Sendikal Platform'un yarınki eylemi kaldırıldı

Sendikal Platform'un yarınki eylemi kaldırıldı

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel az önce Kanal SİM'de Öğlen Postası'nda açıkladı...

A+A-

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel az önce Kanal SİM'de Öğlen Postası'nda açıkladı...

 

Gökçebel: " Sendikal Platform Çarşamba günü yapacağı eylem ve grevi TC'de yaşanan terör saldırısı nedeni ile erteledi. Cuma günü yapılacak eylem ve grev ile birleştirildi. Cuma Günü Lefkoşa bölgesinde grev yapılacak. Kazanın olduğu yere karanfil bırakılacak. Meclis'e gidilecek..."

 


 

 

Sendikal Platform Basın Açıklaması.

         Masum, suçsuz insanları öldürerek haklı kavga yaptığını zanneden, ister devlet, ister PKK, ister İŞİD, ister örgüt, ister birey olsun, insanın doğuştan gelen en temel hakkı olan yaşama hakkına saldırarak, suçsuz insanları bu haktan kahpece mahrum bırakan hastalıklı bir düşünce taşımaktadır. Son olarak İstanbul’da yapılan Terörist saldırı ve bunları yapanları şiddetle kınıyoruz. Orada ölen onlarca masum insanımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, geride kalanlara acil şifalar diliyoruz.

         13.12.2016 tarihinde toplanan platform Türkiye’de yaşanan terör olayının yaşattığı acı ve toplumumuzdaki hassasiyete bağlı olarak 14.12.2016 tarihinde Sendikal platform olarak yapılacak grev ve eylemi yapmayacaktır.

         Aynı zamanda Sendikal Platform olarak 16 Aralık 2016 Cuma günü Sendikal Platform içindeki sendikalar Lefkoşa bölgesinde örgütlü bulunduğu işyerlerinde grev açıklayacak saat 10:00 da kaybettiğimiz canlarımızın bulunduğu yere topluca gidilerek kırmızı karanfil bırakılacak, anma yapılacak ve yol bir saatliğine kapatılacaktır.  Aynı zamanda sendikal platforma bağlı sendika yöneticileri saat 12:00 de toplumun çığlığını duymayan halka, sırtını dönen yaşananların sorumluluğunu üstlenmeyen hükümete güvensizlik önergesi verilmesi istenecektir.

         Sendikal platform dünya saatini ortadan kaldırarak ülkenin tümünü kaosa sokan anlayışa karşı mücadele etmeye devam edecek, çalışma izinsiz işçi çalıştırılmasına göz yuman çalışma bakanına, sözleşmesiz, güvencesiz otobüslerle öğrenci taşınmasına göz yuman eğitim bakanına ve alt yapısı yetersiz olan yollarda hiçbir önlem alınmadan yolun kullanılmasına izin veren ulaştırma bakanına meclis soruşturması açılmasına yönelik hazırladığı metni KKTC Meclisindeki muhalif partilerin imzasına sunulacaktır.

        Ayrıca Sendikal Platform içerisindeki Sendikalar kendi işyerlerinde hükümetin yarattığı sorunlar ve kaosa bağlı olarak kendine özgü eylemlerine devam edecektir.

Bu haber toplam 3329 defa okunmuştur
Etiketler : ,