1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Saray Acentesi'ni Maliye Bakanına sorduk
Saray Acentesini Maliye Bakanına sorduk

'Saray Acentesi'ni Maliye Bakanına sorduk

Maliye Bakanı Zeren Mungan:“Bir takım kriterlerin geliştirilmesi şart”

A+A-

Maliye Bakanı Zeren Mungan, devlet yetkililerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgi hizmet alınan acentelerle ilişkilerin yürütülmesinde bir takım kriterler geliştirilmesi üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı.

YENİDÜZEN’in  kamuda, yurtdışı seyahatlerde bilet işlemlerinin yapıldığı acentelerden alınan hizmetlerin nasıl bir denge içerisinde yürütüleceği hususundaki Maliye Bakanlığı’nın yaklaşımını sorması üzerine ise Mungan şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere Hükümetimiz ve Maliye Bakanlığı kamu kaynaklarının kullanımında şeffaflık ve hesap verebilirlik çerçevesi içerisinde her kesime eşit mesafede olmayı ve bütçe harcamalarında tasarrufu ilke edinmektedir. Bu amaca yönelik olarak AB uyumlu İhale Yasasını KKTC Cumhuriyet Meclisi gündemine getirilmiş, diğer yandan halen uygulamanın yürütüldüğü İhale Tüzüğünde yapılan düzenlemeler ile de gerçekleştirilecek yatırımlarda her kesime eşit mesafede, şeffaflık ve hesap verebilirlik çerçevesinde kamu kaynaklarının kullanılması ve mümkün olan en iyi hizmetin verilmesini sağlama gayreti içerisindeyiz.

Diğer yandan, doğrudan ita amirleri tarafından gerçekleştirilen cari nitelikli harcamalarda da kamu kaynaklarını tasarruflu, verimli ve herkese eşit mesafede nasıl kullanabiliriz, onun çabasını göstermekteyiz. Bu çerçevede yurtdışı seyahatlerde hizmet alınan acentelerle ilişkilerin yürütülmesinde bu esastan hareketle bir takım kriterler geliştirilmesi üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  
İşlerinizde kolaylıklar dilerim”

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur