1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Saklambaç” izleyicilerle buluşuyor
“Saklambaç” izleyicilerle buluşuyor

“Saklambaç” izleyicilerle buluşuyor

DAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından çekilen kısa film, 25 – 27 Mart 2015 tarihleri arasında DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi’nin uluslararası konferansında ilk kez seyirciyle buluşacak

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Türkiye’de toplumsal bir konu olan çocuk gelinler ile ilgili kısa film çekti.

DAÜ Halkla İlişkiler ve BasınMüdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, DAÜ İletişim Fakültesi doktora öğrencileri Mert Yusuf Özlük ve Engin Aluç’un çocuk gelinler konusuna dikkat çekmek için çektikleri kısa film “Saklambaç” ismini taşıyor. Saklambaç kısa filmi 25 – 27 Mart 2015 tarihleri arasında DAÜ – KAEM’in uluslararası konferansında ilk kez seyirciyle buluşacak.
Türkiye’de kendilerinden yaşça büyük kişilerle evlendirilen çocukların varlığının araştırmalarla ispatlandığını söyleyen filmin yönetmeni Mert Yusuf Özlük, “Ancak bu konuyla ilgili istatistiklerden ziyade farkındalık yaratmak adına kamu spotları, kısa filmler ve bunun gibi görsel projeler arttırılmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 1081 defa okunmuştur