1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘ŞAİBELİ SINAV’ın TEKRARI
‘ŞAİBELİ SINAV’ın TEKRARI

‘ŞAİBELİ SINAV’ın TEKRARI

Mahkeme’nin 3 Eylül 2011 tarihinde yapılan Müdür ve Müdür Muavinliği atamalarını iptal etmesinin ardından, 30 Mart’ta ‘şaibeli sınava’ girenler, bugün yeniden sınava girecek.

A+A-

Meltem SONAY

Yüksek İdare Mahkemesi’nin, 3 Eylül 2011 tarihinde yapılan Müdür ve Müdür Muavinliği atamalarını iptal etmesinin ardından, iptal edilen müdürlükler için sınav bugün yeniden yapılıyor.
‘Usulsüzlük’ gerekçesiyle, Yüksek Mahkeme Kararı’yla 30 Mart’ta iptal edilen 20 müdürlük için bugün yapılacak sınava, sadece o dönemde katılanlar girecek.
Bugün saat 15:00’te Türk Maarif Koleji’nde yapılacak sınava 120 öğretmen katılıyor.

Bakanlık, Kamu Hizmeti Komisyonu, Başsavcılık…

Yüksek İdare Mahkemesi tarafından 30 Mart’ta ‘şaibe karıştığı’ gerekçesiyle iptal edilen müdür, sınav ve atama kararı ile ilgili gerekçeli kararı inceleyen Kamu Hizmeti Komisyonu, seçim yasakları başlamadan yeni atamaların nasıl yapılacağı, alınan kararın nasıl uygulanacağının netleştirilmesi adına bakanlık ve savcılıkla görüşmüştü.

Toplantıda, Mahkeme’nin ‘iptal’ kararının ardından boşalan kadrolar için tekrardan bir sınav yapılması kararı çıkmıştı.
İzlenecek yol haritasını belirlemek için Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, Bakanlık müsteşarı Sevgi Değgin, Başsavcı Yardımcı Muavini Behiç Öztürk, Eğitim Bakanlığı’nda Nisan ayında bir araya gelmişti.

7 Temmuz işaret edilmişti…

Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda, sınavın tekrardan yapılması kararı alınırken; muhtemel tarih olarak ‘7 Temmuz’ belirlenmişti
Yine toplantı kararları arasında, 2,5 yıllık süre zarfında, müdür ve müdür muavinlerinin almış oldukları maaşlar için herhangi bir geri ödeme talebi yapılmayacağı kararı alınırken; mevkisiz kalan 175 kişinin, nereye yerleştirileceği konusunun, önümüzdeki günlerde belirlenmesi açısından çalışma başlatıldığı da söylenmişti.

Sınav kağıtlarında ‘usulsüzlük’

UBP Hükümeti döneminde, 3 Eylül 2011’de Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan, ‘İlkokul Müdür ve Müdür Muavinliği Sınavı’na, ‘şaibe karıştığı’ gerekçesiyle, sınav ve atama kararları Yüksek İdare Mahkemesi tarafından, 30 Mart 2013 tarihinde iptal edilmişti.
2011’de sınavı kazanıp atanan ‘20 müdürün’ sınav sonuçları geçersiz sayılarak, ‘atamaları’  iptal olmuştu.

Sınav kağıtlarında usulsüzlük…

Yüksel Mahkeme, ‘öğretmen sınav tüzüğüne göre sınav kağıtlarının en erken 8 saat öncesinden basılması gerektiğini ancak kağıtların 20 saat öncesinden basıldığını tespit ederek, yapılanı ‘usulsüzlük’ olarak değerlendirmişti.

Hukuksuzluk…

Dönemin KHK Sınav İşleri Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı ile komisyonda görevli bir personelin birinci derecede yakınlarının sınava girerek, başarı sağlamalarını ‘yansızlık ilkesinin ihlal edildiği’ kanaatine varan Mahkeme, Müdür atamalarında ‘hukuksuzluk’ tespit etmişti.

-------------------------------------

Elcil: “Sınav göstermelik”

KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil, geçtiğimiz hafta basına yaptığı açıklamada, sınava 115 kişinin katılacağını, bu 115 kişinin çoğunun kriter puanlarının çok düşük olması nedeniyle, yazılı sınavda en yüksek puanı alsalar bile müdür atanamayacaklarını belirtmiş, ‘Müdürlerin şimdiden belli’ olduğunu ileri sürmüştü.
Kamu Himzeti Komisyonu’nun dürüst davranmadığını da savunan Elcil, birilerinin müdür yapılmaya çalışıldığını, münhalin uzatılmayacağının söylenmesine karşın iki kez uzatıldığını ve bunun ‘başlı başına şaibeli bir durum’ olduğunu ifade etmişti.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil sınavı ‘göstermelik’ olarak nitelendirmişti.

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur