1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polisten 7 yıl kaçabildi!
Polisten 7 yıl kaçabildi!

Polisten 7 yıl kaçabildi!

2 Eylül 2010’da uyuşturucu suçları işlediği daha sonra da adana kaçtığı ve 15 Temmuz 2016’da yasa dışı yollardan yeniden ülkeye giriş yaptığı ileri sürülen C.C. Lapta’da tespit edilerek tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı 3 gün tutukluluk aldı

A+A-

Didem MENTEŞ

2010 yılından beri uyuşturucu suçundan arandığı iddia edilen ismini baş harfleri C.C. olan zanlı önceki gün tespit edildi.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından Lapta’da bir eve yaptığın operasyonda, 7 yıldır uyuşturucu suçlarından arandığı iddia edilen zanlı C.C. önceki gün üzerindeki uyuşturucularla Lapta’da tutuklandı.

2 Eylül 2010’da uyuşturucu suçları işlediği daha sonra da adana kaçtığı ve 15 Temmuz 2016’da yasa dışı yollardan yeniden ülkeye giriş yaptığı ileri sürülen C.C. dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Suçlamalar

Girne Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak görevli polis memuru Fadıl Metin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Metin, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili olguları aktardı.

Metin, zanlı C.C.’nin “uyuşturucu ithali, alma ve verme” suçlarıyla ilgili olarak önceki gece Lapta’da gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını açıkladı.

Lapta’da tespit edildi

Zanlı C.C.’nin 2 Eylül 2010 yılında Girne, Lefkoşa ve Mağusa’da işlenen eroin ithali”, alma ve verme” suçlarından arandığını ancak yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçtığını söyleyen polis memuru, zanlının 15 Temmuz 2016 yılında KKTC’ye Mağusa Limanı’ndan kaçak olarak girdiğini tespit ettiklerini aktardı.

Metin, zanlının  Lapta’da kaldığına dair bilgi alınması üzerine mahkeme emri ile kaldığı eve operasyon düzenlediklerini ve zanlının polisleri görmesi üzerine ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalıştığını belirtti.

“Üzerinden eroin çıktı”

Metin, zanlı C.C.’nin kaçmak istediği esnada atladığı ikinci kattan ayağını incittiğini belirterek, zanlının polise teslim olduğunu ve üzerinde gerçekleşen aramada 2 ayrı naylon içerisinde 2 gram eroin ele geçirildiğini aktardı. Fadıl Metin, soruşturmanın yeni başladığını belirterek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı suçlamaları kabul etmedi, 3 gün tutukluluk aldı

Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlıya söz hakkı verdi. zanlı C.C., polis tarafından arandığını kabul etmeyerek, uyuşturucunun kendisine ait olmadığını ve kumpasa kurban gittiğini iddia etti.

Yargıç Mesutoğlu da zanlının ilk nazarda olayla ilgisi olabileceğine dikkat çekerek, zanlı C.C.’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur
Etiketler : ,