1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Poliste ‘nakillerin dönemi’ değiştirildi
Poliste ‘nakillerin dönemi’ değiştirildi

Poliste ‘nakillerin dönemi’ değiştirildi

Polis örgütünde yüzlerce polisin dört gözle beklediği Polis Örgütü İlk Atama, Yer Değiştirme ve Nakil (Değişiklik) Tüzüğü Bakanlar Kurulu’ndan geçerek, Resmi Gazete’de yayınlandı.

A+A-

• Polis Örgütü Yasası’nın 75. ve 145. maddelerin verdiği yetki ile yapılan değişiklik ile mevcut yasada Temmuz ve Ağustos ayı olarak belirlenen nakil süresi, Ekim, Kasım ve Aralık ayları değiştirildi.

• Görevde 8 yılını tamamlamış polis memurlarını kapsayan nakil döneminde yapılan değişiklik, Eylül ayında poliste nakillerin yapılacağı anlamını taşımıyor. Nakillerin yapılabilmesi için yeni tüzüğün hayata geçmesi gerekiyor

YENİDÜZEN (ÖZEL)

Polis örgütünde Yüzlerce polisin dört gözle beklediği Polis Örgütü İlk Atama, Yer Değiştirme ve Nakil (Değişiklik) Tüzüğü, ‘nakil yapılacak tarihlerde’ değişiklik yapılmasının ardından Bakanlar Kurulu’ndan geçerek, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Polis Örgütü Yasası’nın 75. ve 145. maddelerin verdiği yetki ile yapılan değişiklik ile mevcut yasada Temmuz ve Ağustos ayı olarak belirlenen nakil dönemleri, Ekim,Kasım, Aralık ayları olarak değiştirildi.

Görevde 8 yılını doldurmuş polis memurları için geçerli olan nakiller yılda bir kez Polis Genel Müdürü’nün yazılı talebi uyarınca Komisyon tarafından yapılacak.

Görevi kısa bir süre önce devralan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, nakil süresinde yapılan değişiklikle yönetimin sıkıntıya düşmesini engellemeyi amaçlıyor.

Dava açılabilirdi

Mevcut yasaya göre, en geç Ağustos ayına kadar yapılmayan nakillerin sonrasında görev süresi 8 yılı aşan polis memurları konuyu yargıya taşıyabiliyordu.

Yapılan değişiklik ile teşkilat içerisindeki sıkıntıları ve konuların mahkemeye taşınmamasının sağlanması hedefleniyor.

Bu haber toplam 2597 defa okunmuştur