1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis Gözügüzel’in öldüğü kazaya 4 yıl
Polis Gözügüzel’in öldüğü kazaya 4 yıl

Polis Gözügüzel’in öldüğü kazaya 4 yıl

Yeni Boğaziçi köyünde 2013 yılı Haziran ayında meydana gelen ve Polis Memuru Ahmet Gözügüzel’in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, Gözügüzel’in ölümüne neden olan Ferhan Altunç dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi köyünde 26 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen ve Polis Memuru Ahmet Gözügüzel’in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında Gözügüzel’in ölümüne neden olan sanık Ferhan Altunç dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 6 davadan yargılanan sanık Altunç, tüm davalardan suçlu bulunarak 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme sonrasında ise kazada hayatını kaybeden Gözügüzel’in annesi fenalık geçirirken, sanık Altunç’un ailesi ise verilen cezaya isyan etti.

Kazadan 28 gün sonra hayatını kaybetmişti...
Sanık Ferhan Altunç, 26 Haziran 2013 tarihinde Yeni Boğaziçi’nde İstiklal Caddesi üzerinde FK 325 plakalı aracı ile Yeni Boğaziçi istikametinden Mağusa-Karpaz anayolu istikametine doğru süratli bir şekilde seyrederken dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek gidişine göre yolun solunu muhafaza etmeyip tamamen yolun sağına geçmiş ve o esnada karşı istikametten kendi şeridi içerisinde JR 790 plakalı motoru ile seyreden Ahmet Gözügüzel ile yüz yüze çarpışmış ve meydana gelen kazada Ahmet Gözügüzel ağır yaralanmıştı. Kaza sonucu JR 790 plalakı motorun sürücüsü Ahmet Gözügüzel kafa travması geçirmiş ve elleri, ayakları ve kalça kemiğinde kırıklar meydana gelmişti. Gözügüzel, Mağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk yardım tedavisinin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alınmış ardından ise yoğun bakımda müşahade altına alınmıştı. 2 Temmuz 2013 tarihinde ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edilen Gözügüzel 18 Temmuz 2013 tarihinde ise yaşamını kaybetmişti. Gözügüzel’in, yapılan otopsi sonucunda geçirmiş olduğu kazada aldığı yaralara bağlı olarak hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

Sanık avukatı Özgür, kazada Gözügüzel’in de katkısal kusuru olduğunu iddia etti...
Sanık Ferhan Altunç’un avukatı İbrahim Özgür, sanığın ömür boyu vicdan azabı çekeceğini, sanığın yaşadığı kazadan sonra depresyona girerek tedavi görmeye başladığını ve kullandığı ilaçların sanık üzerinde yan etki yaptığını söyledi. Özgür, ayrıca kazada yaşamını yitiren Ahmet Gözügüzel’in manevra yaparak kazayı önleyebileceğini ancak önlemediğini belirterek Gözügüzel’in de kazada katkısal kusuru olduğunu iddia etti.

Hakkı: “Aileler, aile fertlerini trafiğe kurban veriyor...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık Ferhan Altunç’u aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu birinci davanın “Dikkatsizlik ve ihmalkarca araç sürerek başkasının ölümüne neden olma” davası olduğunu anımsatan Hakkı, Fasıl 154 Ceza Yasasının bu suç için 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti. Ölümle neticelenen trafik kazalarının her geçen gün önlenemez bir şekilde büyük bir artış göstererek yaygınlaştığına dikkatleri çeken Hakkı, ailelerin, aile fertlerini trafiğe kurban verdiğini ve bu durumun ülke genelinde tarifi imkansız acılara sebep olduğunu belirtti. Ölümle neticelenen kazaların önlenmesi için sadece cezaların artmasının tek başına yeterli olmadığını ifade eden Hakkı, bu tarz üzücü netice doğruran kazaların önüne geçebilmek için toplumun tüm bireylerine, organlarına ve özellikle yasamayla yürütmeye görevler düştüğünü ve eğitimlerin verilmesi gerektiğini açıkladı.

Hakkı: “Sanık tamamen kusurlu...”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık Ferhan Altunç’un, hız sınırı 50 km olan bir yolda aracını süratli kullanarak direksiyon hakimiyetini kaybedip sağ şeride geçtiğini ve karşı şeritte seyreden Ahmet Gözügüzel’in önünü tıkadığını anımsatarak, sanığın yolda seyreden araçlar için çok büyük tehlike arz ettiği gibi büyük bir ihmalkarlığının da olduğunu vurguladı ve kazanın meydana geliş şeklinden sanığın tamamen kusurlu olduğunun açık olduğunu açıkladı. Sanığın trafik kurallarını ciddi şekilde ihlal edip insan hayatının son bulmasına neden olduğunu belirten Hakkı, sanığa hapis cezasının verilmesinin kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

“Sanık avukatının iddialarına itibar etmeyiz ve redderiz...”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık avukatının, Ahmet Gözügüzel’in manevra yaparak kazayı önleyebileceğini beyan ettiğini anımsattı. Hakkı, kazanın meydana geliş şeklinin ve özellikle sanığın,  Ahmet Gözügüzel’in seyir halinde bulunduğu şeride süratli bir şekilde girdiğini ve Gözügüzel’in sanığı ne kadar uzak mesafeden görmüş olabileceği hakkında herhangi bir şahadet olmadığını dikkate alındığı zaman sanık avukatının bu iddialarına itibar etmediklerini ve Ahmet Gözügüzel’in katkısal kusuru oldduğunu reddettiklerini açıkladı. Hakkı, sanık Ferhan Altunç’u kazadaki kusurunu göz önünde bulundurarak 4 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanık Altunç’un ailesi isyan etti...
Mahkemeden sonra, kazada hayatını kaybeden Ahmet Gözügüzel’in annesi fenalık geçirirken, 4 yıl hapis cezasına mahkum edilen sanık Ferhan Altunç’un ailesi ise verilen cezayı fazla bularak isyan etti. Mahkeme önünde ise kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polis ise önlem alarak arbede yaşanmasını önledi.

Bu haber toplam 8371 defa okunmuştur