1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. POLİS CİNAYETİ SORUŞTURMASI
POLİS CİNAYETİ SORUŞTURMASI

POLİS CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Bir hafta önce annesinin evindeki yatak odasının balkon kısmında, 30 cm’lik mesafeden av tüfeği ile vurularak öldürülen Mehmet Bayraktar ile ilgili soruşturmada gözler DNA örneklerine çevrildi. Aralarında husumet olduğu ve damadını tehdit ettiği iddia edi

A+A-

Didem MENTEŞ

Kuruova köyünde 18 Haziran Çarşamba günü meydana gelen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili düğümü DNA örnekleri çözecek. Bir haftadır çok geniş çapta süren polis soruşturmasında bazı deliller tespit edilirken, olayda kullanılan ‘av tüfeği’ ile ilgili halen ortada net bir bulgu yok.Cinayetin tek şüphelisi olarak görüldüğü iddia edilen Mehmet Bayraktar’ın kayınpederi M.V’nin tutukluluğu sürerken, aracında bulunan kan izleri ve adına kayıtlı av tüfeği cinayetin seyrini belirleyecek. Buna bağlı olarak geçtiğimiz günlerde cinayetin soruşturmasını yürütmesi için görevlendirilen Cürümleri Önleme Şubesi Müdürü ve Adli Şube Müdür Vekili Başmüfettiş Aslan Coşkun ve ekibi dün de Kuruova köyünün çevresindeki incelemelere ve tanık ifadeleri temin etmeye devam etti. En küçücük noktayı dahi inceleyen polis, Türkiye’ye gönderilen kan izi örneklerinin sonucunu bekliyor. Bu arada 23 Haziran Pazartesi günü Mahkeme’ye çıkarılan ve hakkında 3 gün tutukluluk alınan zanlı M.Y ise yarın yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

En önemli iz ‘kan’ lekesi

Bir hafta önce annesinin evindeki yatak odasının balkon kısmında, 30 cm’lik mesafeden av tüfeği ile göğüs ve omzundan vurularak cinayete kurban giden Bayraktar ile ilgili soruşturmada gözler DNA örneklerine çevrildi. Aralarında husumet olduğu ve damadını tehdit ettiği iddia edilen kayınpeder M.V’nin aracında bulunan kana benzeyen izler, soruşturmanın en önemli delilleri arasında yer alıyor. Özellikle soruşturma kapsamında polisin Kuruova köyünde el koyduğu 45’e yakın av tüfeği de incelemeye alınırken, kayınpeder M.V’nin adına kayıtlı av tüfeği de Türkiye’ye gönderilerek sonucu bekleniyor. Kayınpederin av tüfeğinin üzerinde kan izi olup olmadığı tespit edilmeye çalışılıyor.

26 Haziran Perşembe günü görüşülecek yeni duruşmada kan örneklerinin sonuçları ortaya konulacak. Araçta bulunan izlerin, Bayraktar’ın kan örneğine uyması halinde cinayetin sır perdesinin aralanacağına benziyor.

Neler yaşanmıştı?

Hatırlanacağı üzere olayla ilgili olarak polis Kuruova’da delil incelemesi yaparken, ilk 24 saat içerisinde köy halkı ve yakın akrabalar dahil pek çok kişi sorgulanarak, ifadeler temin edilmişti. Bu ifadeler içerisinde Bayraktarın 4 yıldır ayrı yaşadığı eşi Aylin Bayraktar’ın da yer aldığı öğrenilmişti. İleri soruşturma neticesinde Mehmet Bayraktar’ın ‘gönül ilişkisi’ yaşadığı belirtilen M.Y isimli kadın, olay gecesi birçok kez Bayraktar ile telefon görüşmesi yaptığı gerekçesiyle şüpheli olarak tutuklanmış ve mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınmıştı. Ancak yürütülen ileri soruşturma neticesinde kadın M.Y’nin cinayetle ilgili bağlantısı bulunmadığı anlaşılarak serbest bırakılmıştı.

Polisteki ifadeler doğrultusunda bu kez oklar uzun zamandır Mehmet Bayraktar ile aralarında husumet olduğu iddia edilen kayınpeder M.Y’ye çevrildi. Polis, M.V hakkında başlattığı soruşturma kapsamında zanlının aracında kana benzeyen izler bulunduğu gerekçesiyle M.V’yi tutuklayarak, mahkemeye çıkarmış ve hakkında 3 gün tutukluluk almıştı. Bu tutukluluk süresi içerisinde

Olayla ilgili olarak 50 kişinin ifadesinin temin edildiğini belirten polis, cinayette kullanılan av tüfeğinin halen bulunamadığını vurgulamıştı. Ayrıca zanlı M.V’nin aracında tespit edilen kan izlerinin tespitinin henüz yapılmadığını ve zanlının adına kayıtlı olan av tüfeğinin emare alınarak kan izi olup olmadığına dair Türkiye’ye incelemeye gönderileceğini aktarmıştı. Meseleyle ilgili olarak sürdürülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, Mahkeme, zanlı sıfatındaki kayınpeder M.V’nin 3 gün daha tutuklu kalmasına emir vermişti. Zanlı M.V tutukluluk kapsamında yarın yeniden Mahkemeye çıkarılacak.

Bu haber toplam 2476 defa okunmuştur