1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. POLİS CİNAYETİ SORUŞTURMASI
POLİS CİNAYETİ SORUŞTURMASI

POLİS CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili tutuklu bulunan kayınpeder M.V 3 gün daha tutukluk aldı. Polis, zanlı M.V’nin aracında görülen kan izlerini ve zanlı adına kayıtlı olan av tüfeğinin incelemeye gönderildiğini söyledi. Bu arada Kuruova’da yapılan aramala

A+A-

Didem MENTEŞ

Kuruova köyünde 18 Haziran Çarşamba günü meydana gelen Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili polis soruşturması geniş çapta sürerken, olayın tek şüphelisi iddiasıyla tutuklu bulunan kayınpeder M.V hakkında 3 gün daha tutukluluk aldı. Mahkemede konuşan polis, zanlı M.V’nin aracında görülen kan izlerini ve zanlı adına kayıtlı olan bir av tüfeğinin üzerinde kan izi olup olmadığına dair inceleme yapmak üzere DNA örneklerinin Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı. Öte yandan meseleyle ilgili av tüfeğine ulaşılamazken, kayda değer net bir bulguya ulaşılmaması gerekçesiyle  Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in, olayı soruşturması için Cürümleri Önleme Şubesi Müdürü ve Adli Şube Müdür Vekili Başmüfettiş Aslan Coşkun’u görevlendirdiği öğrenildi. Başmüfettiş Aslan Coşkun, 22 Haziran Pazar günü itibariyle kendi ekibiyle birlikte göreve başlarken, dün de cinayet mahallindeki derin soruşturmayı sürdürdü. Bu arada Kuruova’da yapılan aramalarda evinde izinsiz şekilde 2 bin 237 adet av tüfeği fişeği bulundurduğu iddiasıyla tutuklana 71 yaşındaki M.Y ise teminata bağlanarak serbest bırakıldı. 

Kayınpederin adına kayıtlı av tüfeği de incelemede…

Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili tutuklu bulunana kayınpeder M.V dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Savunma Avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bulak, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı. Serkan Bulak, maktul Mehmet Bayraktar’ın 18 Haziran’da saat 00.14-09.30 saatleri arasında annesine ait evin ikinci katında bulunan balkon kısmında henüz tespit edilemeyen bir av tüfeği ile yakın mesafeden göğüs ve omzuna açılan 2 el ateş sonucu öldürüldüğünü söyledi. Bulak, Adli Tıp Uzmanı raporuna göre Mehmet Bayraktar’ın ölüm nedeninin ateşli silah vurulmasına bağlı iç ve dış kanama olduğunu aktardı. 

50 kişiden ifade alındı

Serkan Bulak,  yürütülen soruşturma çerçevesinde, Mehmet Bayraktar’ın kayın babası konumunda olan zanlı M.V’nin, JJ 693 plakalı  aracında yapılan aramada araç içerisinde kan olduğuna inanılan bazı izler bulduklarını ve  bu izlerin incelenmek amacı ile analize gönderildiğini dile getirdi. Bunun üzerine tutuklanan zanlı M.V’nin 20 Haziran günü mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını belirten Bulak, bu süre içerisinde 50 kişinin ifadesinin temin edildiğini belirtti. Cinayette kullanılan av tüfeğinin halen bulunamadığını vurgulayan Bulak, halen aranmakta olan emareler olduğunu ifade etti.

DNA örnekleri gönderilecek

Zanlının aracında tespit edilen kan izlerinin tespitinin henüz yapılmadığını belirten Bulak, DNA örneklerinin ve zanlının adına kayıtlı olan av tüfeğinin emare alınarak kan izi olup olmadığına dair Türkiye’ye incelemeye gönderileceğini söyledi. Ayrıca söz konusu olay bölgesindeki yol kameraları ve zanlının iş çevresindeki kamer kayıtlarının alınarak incelenmeye gönderildiğini aktaran Müfettiş Muavini Serkan Bulak, meseleyle ilgili tahkikatın devam etmesi nedeniyle zanlı M.V’nin 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün daha

Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ın tutukluluk talebine, zanlı Avukatı itiraz etmezken, müvekkilinin by-pass ameliyatı geçirdiğini, tansiyon ve şeker hastası olduğunu söyledi. Avukat, zanlının rahatsızlıkları nedeniyle tutukluluk süresinin hastanede geçirilmesini talep etti. Savcı da zanlı ile rahatsızlık durumunun kendilerine doktorları tarafından iletildiğini  bu nedenle talebe itirazı olmadığını söyledi.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu ise meselenin ciddiyetine bir kez daha vurgu yaparak, polisin talep ettiği süreyi uygun ve adil buldu. Toroslu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı M.V’nin 3 gün daha hastanede doktor kontrolünde tutuklu kalmasına emir verdi.


İzinsiz av fişeği tasarrufundan tutuklanan M.Y serbest…

Öte yandan Kuruova’daki cinayet kapsamında yapılan aramalarda evinin yatak odasında 2 bin 237 adet av tüfeği fişeğini yetkili makamlardan izinsiz bulundurduğu gerekçesiyle tutuklanan 71 yaşındaki M.Y ise teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Zanlı M.Y’nin cinayetle ilgili olarak daha önce tutuklanan ancak cinayetle bağlantısı olmadığı için serbest bırakılan kadın M.Y’nin babası olduğu öğrenildi. Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan M.Y ile ilgili olarak polis memuru Raif Safa şahadet vererek, zanlının izinsiz “patlayıcı madde tasarrufu” iddiasıyla tutuklandığını aktardı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını aktaran polis memuru, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç da zanlı M.Y’nin yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine ve KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalmasına emir verdi. Teminat şartını yerine getiren 71 yaşındaki M.Y serbest kaldı.
 

Bu haber toplam 2618 defa okunmuştur