1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis aracına saldırdı iddiası
Polis aracına saldırdı iddiası

Polis aracına saldırdı iddiası

Polis ekiplerinin aracına saldırarak kasti hasar verdiği iddiasıyla zanlı J.E.İ tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa'da önceki gün Bolu Sokak'ta Afrika kökenli bir şahsın şüpheli görülmesi ihbarı üzerine bölgeye giden polis ekiplerinin aracına saldırarak kasti hasar verdiği iddiasıyla zanlı J.E.İ tutuklandı. Yapılan testte 24 promil alkollü çıkan, 23 yaşındaki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.
Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Ruso, meselyle ilgili olarak polis memurunu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Şüpheli görüldü ihbar edildi
Polis memuru verdiği yeminli şahadetinde, Lefkoşa'da Bolu Sokak'ta şüpheli olarak görülen zanlının ihbar edildiğini, ihbarı değerlendirmek üzere bir polis ekibinin RHA 2977 plakalı polis aracıylq söz konusu bölgeye gittiğini söyledi. Polis, zanlının olay yerine gelen polisleri görmesi üzerine, nefesinde alkol tesiri bulunduğu esnada koşarak konu aracın üzerine çıkarak, iki ayağıyla birden ön cama vurup kırdığını belirtti. Zanlının suç üstü gereği tutuklandığını aktaran polis memuru, zanlıya yapılan alkol testinde 24 promil alkol tesiri altında olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Teminata bağlandı
Meseleyle ilgili tahkikatı tamamlamlandğını aktaran polis memuru, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek zanlının davalarında hazır bulununcaya kadar zanlı J.E.İ’nin yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyehat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur