1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Plaj hentbolu başladı
Plaj hentbolu başladı

Plaj hentbolu başladı

Sezonun ikinci plaj hentbolu turnuvası İskele’de yapılıyor. Dün oynanan karşılaşmaların ardından şampiyonlar bugün oynanacak maçların ardından belli olacak

A+A-

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen İskele Belediyesi Deniz Festivali, bugün (22 Ağustos) Hentbol Turnuvası ile başladı. Makenzi Halk Plajı’nda düzenlenen ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun atışı ile başlayan turnuva İskele Belediyesi’nin sponsorluğunda KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenleniyor.

160 sporcu mücadele ediyor
4 kategoriden oluşan 1. Deniz Festivali Hentbol Turnuvasında; büyük kadınlarda 4, büyük erkeklerde 8, yıldız kadınlarda 5, yıldız erkeklerde 3 olmak üzere toplam 20 takım  mücadele edecek. Her bir takımı 8 sporcudan oluşan toplam 160 sporcunun ter dökeceği turnuva bugün oynanacak final karşılaşmaları ile son bulacak. 45 maçın sonunda ilk ikiye girmeye hak kazanan takımlara kupa ve madalyaları takdim edilecek.

“Mavi Kapaklar Engelsiz Hayatlar”
Sosyal Sorumluluk anlayışı ile hareket eden İskele Belediyesi farkını bu festivalde de gösterdi. Özel gereksinimli vatandaşlarımızı düşünen Belediye, onlara destek olmak adına Makenzi Halk Plajı’nın çeşitli noktalarına  üzerlerinde ‘Mavi Kapaklar Engelsiz Hayatlar’ sloganının bulunduğu Mavi Kapak Kumbaraları yerleştirdi, vatandaşlara da destek çağrısında bulundu.

Sadıkoğlu: “Daha sağlıklı bireyler yetiştirmek hepimizin görevi”
Turnuvanın açılış atışını yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bu yıl 1.’si düzenlenen Deniz Festivali’ni Hentbol Turnuvası ile açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bu tür etkinlerin gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını, daha sağlıklı bireyler yetişmesine olanak sağladığına dikkat çeken Sadıkoğlu böylesi anlamlı etkinliği İskele Belediyesi Makenzi Halk Plajı’nda düzenleyen KKTC Hentbol Federasyonu yetkililerine de teşekkür etti.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur