1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özersay, engelliler basketbol takımıyla antrenman yaptı
Özersay, engelliler basketbol takımıyla antrenman yaptı

Özersay, engelliler basketbol takımıyla antrenman yaptı

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği’ni ziyaret etti

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği’ni ziyaret etti. Neden aday olduğunu ve vizyonunu anlatan Özersay engelliler için özel tasarlanmış tekerlekli basketbol sandalyesine binerek takımın oyuncularıyla antrenmana da katıldı.

Kudret Özersay Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özersay dün Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği’ni ziyaret etti. Özersay, Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet ve engelliler basketbol takımının oyuncularıyla bir araya geldi.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Özersay, engelli bireylerin kamusal alanda yaşamakta oldukları sıkıntıların farkında olduğunu söyleyerek, sivil toplum örgütleri kanalıyla bunların çözümünde bir farkındalık yaratılması için çaba ortaya koyduğunu belirtti.

Özersay, “Aslında sorunların büyük bir bölümü hukuk devleti gibi davranmıyor oluşumuzdan ve engelli bireylerin yaşamakta oldukları sorunları anlamak için toplum olarak gerekli çabayı ortaya koymuyor oluşumuzdan kaynaklanıyor. Bu engeller empati kurmayı öğrenirsek teker teker ortadan kalkacaktır” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay, şöyle devam etti:
“Hukuk devletinin gereği yürürlükteki yasaların uygulanmasını gerektirir. Oysa bizde ne engelli bireylerin istihdamı konusunda var olan kurallar tam olarak uygulanıyor, ne de Meclis’ten bu konularda geçirerek iç hukukumuzun parçası haline getirdiğimiz uluslararası sözleşmeler uygulanıyor. Kuralların uygulanmadığı yerde yasal düzenleme yapsanız ne fayda”

Kudret Özersay ayrıca engelli kadrosuyla işe girenlerin sonradan kendi alanlarında yükselemediklerini, adeta alındıkları kadro içerisine sıkıştırılarak ayrımcılığa maruz bırakıldıklarını savundu.

“ULUSLARARASI PLATFORMLARDA BİZİ EN İYİ TEMSİL EDEN BİRKAÇ GRUPTAN BİRİSİSİNİZ”

Engelliler basketbol takımının başarılarının ve çabasının olması gerektiği gibi takdir edilmediğini söyleyen Kudret Özersay şöyle devam etti:

“Siz dışarıda, uluslararası platformlarda bizi en iyi temsil eden birkaç gruptan birisisiniz. Ülkenin yöneticilerinin bunun farkında olduğunu sanmıyorum.

Sizlerin de dikkat çektiğiniz üzere bugünkü yaklaşım yardıma muhtaç bir gruba yardımcı olalım şeklinde bir yaklaşımdır.

Oysa bu çalışmalarınız takdir edilmesi gereken, desteklenmesi gereken ve belki de onlarca diplomatik girişime göre çok daha etkileyici ve sonuç alıcı olabilecek olan bir özelliğe sahiptir. Sizleri yürekten kutlarım.”

(tak)  

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur