1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. OY VERME İŞLEMİ TAMALANDI
OY VERME İŞLEMİ TAMALANDI

OY VERME İŞLEMİ TAMALANDI

Seçim sonuçları, Yüksek Seçim Kurulu’nun, Yakın Doğu Üniversitesi’yle protokolü gereği kurulacak bilgi işlem merkezinde değerlendirilerek açıklanacak.

A+A-

Kuzey Kıbrıs'ta yerel yöneticilerin seçileceği ve Anayasa değişikliklerinin oylanacağı Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ve Halkoylaması’na yönelik oy verme işlemi  tamamlandı.  Sandık görevlileri belirtilen çerçevede oy sayımına başladı.

Önce belediye başkanlığı seçiminin ve Anayasa halkoylamasının sonuçlarının ardından ise belediye meclis üyeliği muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliklerinin açıklanması bekleniyor.

KKTC genelinde herhangi ciddi bir olay yaşanmayan oy verme süresince vatandaşlar huzur içerisinde oylarını kullandılar.

Bugün saat 19.00’a kadar radyo ve televizyonlar ile her türlü yayın organı tarafından seçim ve sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

Radyo ve televizyonlarda, 19.00 - 21.00 saatleri arasında, seçimle ilgili sadece Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Saat 21.00’den itibaren ise bütün yayınlar serbest olacak.

SONUÇLAR

Seçim sonuçları, Yüksek Seçim Kurulu’nun, Yakın Doğu Üniversitesi’yle protokolü gereği kurulacak bilgi işlem merkezinde değerlendirilerek açıklanacak. Sonuçlar, medya aracılığıyla ve www.mahkemeler.net web sitesi üzerinden ulaşılacak linkten de duyurulacak.

 

-----------------------------------------

SAAT: 17:25

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Nevvar Nolan, saat 17.00 itibarıyla seçimlere katılımın yaklaşık yüzde 65 olduğunu bildirdi.

Nolan, TAK Ajansı’na yaptığı açıklamada, yerel seçimler ile Anayasa değişikliği  referandumu için oy verme işlemlerinin devam ettiğini,  saat 17.00 itibarıyla seçim ve referanduma katılımın Lefkoşa’da yüzde 60, Gazimağusa’da yüzde 66, Girne’de yüzde 62, Güzelyurt’ta yüzde 67, İskele’de ise yüzde 68 civarında olduğunu söyledi. 

Nolan, Kıbrıs Türk halkının sandıklara katılımının ortalama yüzde 65 civarında olduğunu kaydetti.

--------------------------------------

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Nevvar Nolan, saat 13.00 itibarıyla seçimlere katılımın yaklaşık yüzde 32 civarında olduğunu bildirdi.

Nolan TAK Ajansı’na yaptığı açıklamada, yerel seçimler ile Anayasa değişikliklerinin referanduma sunulduğu bugün Kıbrıs Türk halkının sandıklara katılımının ortalama yüzde 32 olduğunu kaydetti.

Nolan, seçim ve referanduma katılımın saat 13.00 itibarıyla  Lefkoşa ve Gazimağusa’da yüzde 29, Girne’de yüzde 36, Güzelyurt ile İskele’de ise yüzde 33 civarında olduğunu söyledi.

Polis Basın Subaylığından alınan bilgiye göre ise, ülke genelinde seçim saat 13.30 itibariyle olaysız, huzur içinde devam ediyor.

(tak)

Bu haber toplam 3379 defa okunmuştur