1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Othello Meze Restaurant-Mağusa
Othello Meze Restaurant-Mağusa

Othello Meze Restaurant-Mağusa

Mağusa’nın Liman Yolu üzerinde. Açık alana yayılmış masalarla bir mekân. Sonbaharın serin ve ılıman ikliminde bu ortam çok güzel.

A+A-

Zekai Altan

Siyah pantolon ve siyah t-shirtleri ile iki personel hazır durumda misafirlerini bekler. Açık alanda. Mağusa’nın Liman Yolu üzerinde. Açık alana yayılmış masalarla bir mekân. Sonbaharın serin ve ılıman ikliminde bu ortam çok güzel. Tam da oturulup yemek yenecek ve güzel sohbetler yapılacak bir mekan ortamı. Temiz ve hijyenik bir ortam. Masalar ve sandalyeler ahşap ve üzerinde kilim desenli örtü ile kapalı. Bu mekânı iki kez fark ettim. Kisa bir değerlendirme yaptıktan sonra dostum Bülent Fevzioğlu’nun oğlu Bilge’nin düğününe giderken fırsat bu fırsat dedik ve eşim ile birlikte yemeğe çıktık. Othello Meze Restorant. Genelde her mekanı yazma diye bir alışkanlığım ve prensibim yok. Yeterli değilse o mekânı yazmamamyı tercih ediyorum. Yeterli ve lezzetleri de iyi ise o mekânı yazarım. Zaten bu ülkenin durumu belli. Millet zar zor geçiniyor. Özellikle orta ölçekli mekânlar daha da zor durumda. 70 tl olan bir ful mönüyü elinde olmadan 120 tl yapma zorunda kalan bir işletmeciyi ne kadar çok eleştirebilirsiniz. Çok ilginçtir gurme olarak aynı uyum içerisinde olduğum ünlü gurme Vedat Milör ile birlikte program yapmamıza ilave olarak Türkiye’de de iki mekânı  ayrı olarak yorumladık. Özellikle lezzetlerini. Ve beni sevindiren de seçimlerimizin aynı olması. Bunlardan biri de Urla’da Özbekköy’deki Keşkek Evi. Yorumlarımız da örtüştü. Bir diğer restorant da Denizli’de Tandır kebabı idi. Tandırcı kardeşlerde.  Mekânlar konusunda da Vedat Milör ile yaptığımız sohbetlerde aynı düşünceleri paylaştık. Vedat Milör eğer Kıbrıs’a gelirse kendisini buraya götürmeyi isterim.

MEKÂN

Mağusa Liman yolunda sokak içerisinde. Çok geniş kapalı kış mevsiminde kullanılan binanın karşısında da geniş bir açık alan mekânı. Hijyenik. İç mekanın da dekorasyonu çok zengin değil ancak somut olarak nitelikli Kıbrıs etnografya eşyaları. Personel hijyenik ve konuksever. İşletmeci de Zafer bey.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı küçük ve basit. Anlaşılabilir bir içerikte. Ama zengin. Genelde soğuk ve sıcak mezelerin yoğun olduğu bir mönü. Kıbrıs mutfağı lezzetleri ağırlıkta. Burada böyle modern tarzda  gelişmiş bir füzyon mutfağı beklemeyin. Burada bildiğimiz Kıbrıs tadlarını içeren meze ve kebaplar servis ediliyor. Soğuk mezeler 16 çeşit, sıcak mezeler 8 ve ara sıcaklar da 4 çeşit. Ana yemek de şeftali kebabı, et ve tavuk şiş, pirzola ve köfte. Bu mönüye ödeyeceğiniz ücret, kişi başı 75 TL. Tabii yalnızca meze veya ana yemek alma şansınız da vardır. A la Carte olarak. Bizim böyle uzun sure vaktimiz olmadığı için eşim ile birlikte a la carte mönü seçtik. Ben standart olarak karışık kebap eşim de kalamar siparişi verdi. Mönüde favorim olan koç yumurtası yani Kıbrıs dilinde Da…k kebabı olarak bilinir. Döş, yürek ve böbrek ile baharatlı çipsi de ayrı olarak sipariş verdik. Tabii salata da ayrıca servis edildi. Personel çok sıcakkanlı. Aydın. İşinin ehli biri. Misafir ilişkileri ve servisi profesyonelce yapıyor. İdeal bir servis görevlisi diyebilirim. Salata ve ara sıcakların servisi hızlı yapıldı. Benim favorim olan döş ve koç yumurtası kıvamında sade olarak hazırlandı. İçerisinde herhangi bir baharat veya katkı da yoktu. Çok sert da değildi. Kısa bir sure terbiye edildiğini söyleyebilirim. Ana yemekler de aynı lezzette. Kalamar ve karışık ızgaralar da kıvamında ızgaralandı ve pişirildi.  Kalamarın yanına bir de tartar sos servisi yapılsaydı daha da lezzetli olacaktı. Tabii deniz ürünlerinin en önemli garnitürü yeşilliklerdir. Kalamarın yanında rokka ve ekşi servisi yapıldı. Evet, ortamı güzel, mönüleri lezzetli  hijyenik bir mekan olduğunu söyleyebilirim. Benim gördüğüm ve tattıkllarım bunlar. Othello Meze Restorantta yemek alabileceğiniz bir ortam vardır. Uzun süreli sohbetli yemekler için de ideal bir mekan.

 

TEL: 0533 862 25 93
ADRES: Eski Süperkola Fabrikası Kaleiçi-Mağusa

 

 

Bu haber toplam 4790 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 389 Sayısı

Adres Kıbrıs 389 Sayısı