1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Organize hırsızlara 7'ŞER YIL HAPİS!
Organize hırsızlara  7'ŞER YIL HAPİS!

Organize hırsızlara 7'ŞER YIL HAPİS!

Lapta- Karşıyaka’da Mart ayında Türkiye’den gelen bir iş insanını hap ile uyutarak tasarrufundaki paraları sirkat eden Rabia Kan, Nazan Yandak ve Mithat Can Çalık, mahkemece suçlu bulundu…

A+A-

Lapta- Karşıyaka bölgesinde 3- 4 Mart tarihleri arasında Türkiye’den gelen bir iş insanını hap ile uyutarak tasarrufundaki 11 bin Dolar ve 3 bin 500 TL’yi sirkat eden sanıklar Rabia Kan, Nazan Yandak ve Mithat Can Çalık, mahkeme tarafından 7’şer yıl hapislik cezasına çarptırıldı.  Mersinli iş insanı T.C.’yi önce meyhaneye ardından da bir kahve dükkanına götürerek, içeceğine 3-4 tane hap atıp uyutan ve tasarrufundaki paraları çalan sanıklar,  Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde üç davadan yargılanarak suçlu bulundu.

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, üye yargıç Murat Soytaç ve üye yargıç Seran Bensen’in huzurundaki davada, İddia Makamında Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanıkların avukatları hazır bulundu. Dava kararını heyet adına Yargıç Seran Bensen okudu. Bensen, sanıkların  “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek”, “Adam kaçırma” ve “Kişinin üzerinden sirkat” suçlarından yargılandığını açıkladı. Bensen, 3-4 Mart tarihlerinde gerçekleşen olayı yeniden anımsatarak, sanıkların emellerini gerçekleştirmek için birlikte, planlı ve organize hareket ederek, ülkede tatil için bulunan T.C.’yi kurban olarak seçtiklerine vurgu yaptı.

Seran Bensen, Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” suçunun yasada ömür boyu hapis içerdiğini, “adam kaçırma” suçunun 7 yıla kadar ve “kişinin üzerinden sirkat” suçunun ise 5 yıla kadar hapis içerdiğini vurguladı.

Yargıç Seran Bensen, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirerek, oy birliğiyle Rabia Kan, Nazan Yandak ve Mithat Can Çalık’ın 7’şer yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını açıkladı.

foto Didem Menteş arşiv

Bu haber toplam 4389 defa okunmuştur
İlgili Haberler