1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Öncelik doğal gaz santrali”
“Öncelik doğal gaz santrali”

“Öncelik doğal gaz santrali”

KIB-TEK Yönetim Kurulu, Ahmet Hüdaoğlu Başkanlığı’nda bir heyetle, UNİTED Medya Grubu’nu ziyaret etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, daha ucuz ve temiz enerji adına sıvılaştırılmış doğal gaza (LNG) geçmek ve gazla çalışan bir santral kurmak için fizibilite çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı, Türkiye’den kabloyla elektrik konusunda müzakere yapacaklarını, bu yatırıma Kıb-Tek adına hazır olduklarını belirtti.
Hüdaoğlu, “Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi yönündeki yatırım da Kıb-Tek tarafından yapılabilir. Türkiye bunu Kıbrıs Türküne ücretsiz, bir hediye olarak yapacaksa ona göre değerlendirilir. O nedenle müzakere etmemiz önemlidir” dedi.

 

 

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu’ndan Yenidüzen’e:

“Öncelik doğal gaz santrali”
“Türkiye’den kablo için müzakere edeceğiz”
“Tarife düzenlemesi tüzüğe bağlandı, her dünya piyasalarına göre yapılacak”

KIB-TEK Yönetim Kurulu, Ahmet Hüdaoğlu Başkanlığı’nda bir heyetle, UNİTED Medya Grubu’nu ziyaret etti.

“KIB-TEK’in halka ulaşabilmesini basın kanalıyla sağlamak ve her zaman yanımızda olan basınla yan yana yürümek üzere basına ziyaretler başlattık” diyen ifade eden KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, basının da istediği her türlü bilgiyi en kısa sürede elde edebilmesine olanak sağlayacak iletişim ağı oluşturduklarını belirtti.

“Asla gizli, saklı veya kapı arkasına saklanan bir şey olmayacaktır”

Başkan Hüdaoğlu, “Bizim bütün kararlarımız açıktır, kararlarımızın oybirliği ile alınması prensibi vardır. Yönetim Kurulu ve KIB-TEK bir bütündür, asla gizli, saklı veya kapı arkasına saklanan bir şey olmayacaktır, bunu belirmek isteriz” şeklinde konuştu.

“Ne yapılırsa yapılsın, şeffaflıkla yapılacak”

KIB-TEK’te her ne yapılacaksa yapılsın, ‘şeffaflıkla’ yapılacağına işaret eden Yönetim Kurulu Başkanı Hüdaoğlu, “Toplum yapılmak isteneni tartışabilir, beğenmeyebilir… Beğenmezse de haklı olduğu noktada kararımızı çeviririz, biz de çekilmesini de biliriz. O konuda hiçbir tereddüdümüz yoktur. Aslolan toplumun da kabul edebileceği kararlar alıp toplumun malı olan KIB-TEK’i daha ileriye taşımak ve bir değer olmasını devam ettirmektir” dedi.

Mutluyakalı: “KIB-TEK ülkenin yaşamsal kurumlardan bir tanesi”

Yenidüzen Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ise ziyarette KIBTEK’in ülkenin yaşamsal kurumlardan bir tanesi olduğuna işaret ederken, kurumun güçlenmesi ve ileriye taşınmasının çok önemli olduğunu belirtti.

KTHY örneğinde olduğu gibi bir kurumun elden gittiği zaman acısının hissedildiğini anımsatan Mutluyakalı, KIBTEK’in hemen herkes üzerinde etkisi olan tek kurum olduğunun altını çizdi.

“Genel gündem hesaplı enerji tüketimi talebi… Hem Kıb-Tek’i koruyalım, hem de çok daha hesaplı elektrik enerjisine kavuşalım. Bunu nasıl başaracaksınız, sizleri izleyeceğiz diyen Cenk Mutluyakalı, Yönetim Kurulu’na başarılar diledi.

Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve gazla çalışan bir santral için fizibilite çalışması…

KIB-TEK’in, KKTC Bütçesi’nin neredeyse %30’u kadar, çok önemli bir bütçesi olduğuna işaret eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, bütçenin çok ciddi bir oranının da sadece yakıt için harcandığının altını çizdi.

Daha ucuz enerji için, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG)’ye geçmek ve gazla çalışan bir santral kurmak için fizibilite çalışmalarının sürdürüldüğünü açıklana Hüdaoğlu, sıvılaştırılmış doğal gazın fizibıl çıkmaması haline, ‘filtre’nin takılacağını belirtti.

Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi için de görüşmeye açık olduklarını kaydeden Hüdaoğlu, KIB-TEK’in bu yatırımı yapabileceğini ifade etti.
Hüdaoğlu şöyle konuştu:
“Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi yönündeki yatırım da Kıb-Tek tarafından yapılabilir. Türkiye bunu Kıbrıs Türküne ücretsiz, bir hediye olarak yapacaksa ona göre değerlendirilir. O nedenle müzakere etmemiz önemlidir”

Fiyatlar ‘Nizamname ile otomatiğe’ bağlı…

Kıb-Tek yönetimi, “Elektrikte yeni bir zam var mı” sorumuz üzerine, tarifenin dolar kuru ve petrol fiyatlarına bağlı olarak her ay düzenleneceği belirterek, yeni bir tüzükle, tarife düzenlemesinin uluslararası piyasalara endekslenerek, rutine bağlandığını anlattı.

Elektrik fiyatlarının da Dolar ve petrol fiyatlarına bağlı olarak ‘düşeceğini veya artacağını’ kaydeden KIB-TEK Yönetimi, Nizamnamenin her ayın 10’unda bu düzenlemeyi öngördüğünü, Bakanlar Kurulu kararı ile de düzenlemenin yürürlüğe girdiğini ifade etti.

yeniduzen-satin-aliniz-396.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 3247 defa okunmuştur
Etiketler : ,