1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Omiru: “Kıbrıs’ın yeni bir başlangıca ihtiyacı var”
Omiru: “Kıbrıs’ın yeni bir başlangıca ihtiyacı var”

Omiru: “Kıbrıs’ın yeni bir başlangıca ihtiyacı var”

Omiru, Alithia gazetesinde yer alan demecinde, Sosyal Demokratlar Hareketi EDEK’in başkanlığından istifa etmesine rağmen, siyasi anlamda ön saflarda olmaya devam ettiğini söyledi.

A+A-

 

Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Alithia gazetesinde yer alan demecinde, Sosyal Demokratlar Hareketi EDEK’in başkanlığından istifa etmesine rağmen, siyasi anlamda ön saflarda olmaya devam ettiğini söyledi.
Gazeteye demecinde, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması perspektifine de değinen Omiru, Türkiye’nin, Uluslar arası Deniz Hukuku tarafından da teminat altına alınan “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” egemenlik haklarına gerçek anlamda saygı duyması gerektiğini savundu.
Tarihin, Kıbrıs sorununda tutarlı bir planlama ve programlama şekillendirilmesinde başarısız olunması durumunda, herkese karşı acımasız olacağını dile getiren Omiru, 41 yıldır Kıbrıs sorunundaki icraatlarla ilgili ortak bir politika ve birlik olmamasının “çılgınca olduğunu” ifade etti.
Omiru, Kıbrıs sorununun dogmatizm ve partizan ısrarlardan kurtarılması gerektiğini de söyledi.
Meclis Başkanı olarak, ekonomik krizin başlamasıyla birlikte ilk hassasiyet gösterenlerin milletvekilleri olduğunu söyleyen Omiru, milletvekillerinin gönüllü olarak maaşlarından kesinti yapılmasını istediklerini ve şu an bu kesintilerin yüzde 40’ları aşmakta olduğunu ifade etti.
Yüzlerce devlet memurunun milletvekillerinden daha fazla maaş aldıklarını da belirten Omiru, siyasi sistemin, özellikle de vatandaşların kaybolan güvenini iyileştirecek olan faaliyetlerin eleştirisinin yapılması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 1405 defa okunmuştur