1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Ölümü bekleyen 12 bin tane hayvanım var”
“Ölümü bekleyen 12 bin tane hayvanım var”

“Ölümü bekleyen 12 bin tane hayvanım var”

Elektrik kesintisi yüzünden kaybettiği ölü bıldırcınlarını ve bozulan bıldırcın yumurtalarını götürüp KIB-TEK'in kapısının önüne döken genç üretici Sadi Kazafanalı sisteme isyan ediyor.

A+A-

Fehime ALASYA

Elektrik kesintisi yüzünden kaybettiği ölü bıldırcınlarını ve bozulan bıldırcın yumurtalarını götürüp KIB-TEK'in kapısının önüne döken genç üretici Sadi Kazafanalı, YENİDÜZEN’e içini döktü.

Yaklaşık beş yıldır bıldırcın üretimi yaparak ve bıldırcın yumurtası satarak Gönyeli Ağıllar Bölgesi’ndeki üretim çiftliği ile geçimini sağlayan Sadi Kazafanalı, özellikle son aylarda işinde yaşadığı büyük zararı anlattı. Elektrik Dairesi ile arasındaki husumeti tüm çıplaklığıyla ortaya koydu, olayların anlaşılması için YENİDÜZEN’e detaylandırdı.

Borcun geçmiş yıla ait olduğunu anlatan Kazafanalı, bu borcu yapılandırdığını belirterek, bu bağlamda her ay bin ile bin 500 TL arası elektirk kurumuna ödediğini kaydetti.

Elektrik kesintilerine neden olay noktayı anlatan Kazafanalı, “Daire elektrik sayacımı ölçememiş, bana birkaç aylık birikmiş ödemeyi bir aya yansıttılar, faturaya sekiz bin TL yansıdı. Hepsini ödeyemem, bölün dedim, yapamayız dediler ve borcumu ikiye ayırdılar. Geçmişteki borç ve şimdiki bu sekiz bin TL’lik borç. Her ay verdiğim ödemeleri kendi kafalarına göre aktardılar. Her ay ödeme yaptım, her ay bin veya bin beş yüz TL verebileceğim taahhüdünde bulundum. Buna rağmen her ay elektriğimi kestiler” dedi.

 “Elektrik Kurumu’ndan Avukat Ali Tunçtaşlı bana perşembe günü bu konuyu toplantıya taşıyacağını ve çözmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Ben de perşembeye kadar elektriğimin açılmaması durumunda ölecek olan üç bin hayvanı kapınıza dökeceğim dedim”

Kazafanalı, bir yılı aşkındır defalarca kuruma gidip, derdine çare bulmaya çalıştığını dile getirerek, “Defalarca iki günde bir ödeme yaptığım oldu. Hiçbir şekilde kurum benimle uzlaşıya yaklaşmadı, bir orta yol bulamadık” dedi.

Aylardır yaşanan elektrik sıkıntısı yüzünden bir buçuk yılda yaklaşık 100 bin TL zarar ettiğini anlatan Kazafanalı, halen daha kesik olan elektriği yüzünden gün be gün zarar etmeye de devam edeceğini ileri sürdü. 

Yönetim kurulundan kendisine uzlaşacaklarına dair telefoniyen söz verildiğini dile getiren Kazafanalı, yaşadıkları karşısında tepki verdiğini, bu tepkisinin de basına yansıdığı için dairenin kendisini mağdur ettiğini ileri sürdü. Kazafanalı, “10 Mayıs’ta sabah dokuzda 1.125 TL ödedim, sekizde elektriğim kesildi. Vezne Ödememi kabul etmedi, hesabım dondurulmuş. Yönetimi aradılar ve bana elektriğin açılacak denildiği için çiftiğe gittim, defalarca onları aradım, elektriğimi beş saat sonra açtılar, 400 hayvanım öldü… Ölü hayvanları alıp daireye gittim ve bu olay bansa yansıdığı için bana bunu yapıyorlar”

Kazafanalı, yaşadıklarını ifşa ettiği ve sineye çekmediği içn başına bunların geldiğini anlattı. Bir günde 200 TL zarara uğradığını dile getiren Kazafanalı, elektriğinin Perşembe gününe dek açılmamamsı durumunda toplamda 35 bin TL zarar edeceğinin de altını çizdi.

“Borç benim borcum, her şeye rağmen, ben önümüzdeki ay da götürüp bin 500 yüz TL aylık borcumu ödeyeceğim”

12 Mayıs’tan beridir elektriğinin kesik olduğunu anımsatan Kazafanalı, “Elektrik Dairesi’nden Avukat Ali Tunçtaşlı bana perşembe günü bu konuyu toplantıya taşıyacağını ve çözmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Ben de perşembeye kadar elektriğimin açılmaması durumunda ölecek olan üç bin hayvanı kapınıza dökeceğim dedim. Şu anda ölümü bekleyen 12 bin tane hayvanım var” şeklinde konuştu.

Kazafanalı, kurumun önüne döktüğü yumurtaları temizlemek zorunda kalan kurum emekçilerinden de özür dilemeyi ve kendisine destek verenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Bir buçuk yılda yaklaşık 100 bin TL zarara uğradığını belirten Sadri Kazafanalı, elektriğinin halen daha kesik olduğunu dile getirerek, Perşembe güne dek açılmadığı taktirde 35 TL daha zarar edeceğini belirtti

KIB-TEK: “37 bin 675 TL borcu var”

Bu arada KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan KIBRIS’a yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin 37 bin 675 TL borcu olduğunu söyledi.

Bu şahsa defalarca taksitlendirme yaptıklarını, hatta hattını, borcu olmasına rağmen açtıklarını kaydeden Erdoğan, “Üstelik taksitleri uzun vadeli yaptık. Ancak, taksitleri aylardır ödemedi. Borcundan dolayı o bölgeye defalarca araç ve personel yolladık. Böylece yakıt ve personel masraflarını da diğer aboneler ödemek zorunda kalıyor” dedi.

 

Sadri Kazafanalı yaşananları YENİDÜZEN’e anlattı:
“Çalmadık kapı bırakmadım, olmadı olmadı…”

Eski sayaçlar döneminde, babamın borcuydu, bu borç benim borcum demektir. Halen daha da benimle bu borcu ödemek için mücadele ediyor. Sayacın eski olduğu dönemde gittim ve bu borcu yapılandırdım, ardından da taksitlerini ödemeye başladım. Aylık ortalama beş yüz TL elektrik yakarken, bin, bin 500 TL ödüyordum. Daire elektrik sayacımı ölçememiş, bana birkaç aylık birikmiş ödemeyi bir aya yansıttılar, faturaya sekiz bin TL yansıdı. Hepsini ödeyemem, bölün dedim, yapamayız dediler ve borcumu ikiye ayırdılar. Geçmişteki borç ve şimdiki bu sekiz bin TL’lik borç. Her ay verdiğim ödemeleri kendi kafalarına göre aktardılar. Her ay ödeme yaptım, her ay bin veya bin beş yüz TL verebileceğim taahhüdünde bulundum. Buna rağmen her ay elektriğimi kestiler. Her ay anlaştığımız meblağı ödüyorum. Kurum sistem otomatik öder deyip, bunun arkasına sığınıyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Bu sistemin de bir operatörü vardır.

“Kapıdaki güvenliklere talimat verildi, müdüriyette içeri alınmıyordum”

Bir buçuk yıldır defalarca kuruma gittim, herkesle konuştum, çalmadık kapı bırakmadım... Dedim ki "kuluçka makinem var, nem ve ısı oranı düşerse içerisindeki yumurtalar bozulur, yumurtalardaki yavrular oluşumunu tamamlayamadan ölür. Her ay elektriğimi kesmeyin, neyse gelip o gün ödeyeyim ama elektriğimi kesmeyin dedim. Öderim ve iki gün sonra elektriğimi keserler. Gidip öderim iki gün sonra kesilir, yine bin TL getir derler, getiririm... Defalarca iki günde bir ödeme yaptığım oldu. Hiçbir şekilde kurum benimle uzlaşıya yaklaşmadı, bir orta yol bulamadık. Kapıdaki güvenliklere talimat verildi, müdüriyette içeri alınmıyordum.”

foto1.jpg

 Bir kısım bıldırcın da dün sabah öldü

Bu haber toplam 5348 defa okunmuştur
İlgili Haberler