1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümlü trafik kazası
Ölümlü trafik kazası

Ölümlü trafik kazası

Dereboyu-Metehan yolunda yolu karşıya geçmeye çalışan 23 yaşındaki Fatih Dudu’ya çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla ilgili olarak tutuklanan Neşe Başkan dün mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Dereboyu-Metehan yolunda önceki akşam 23 yaşındaki Fatih Dudu’nun hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili olarak araç sürücüsü Neşe Başkan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Yüksek Mahkeme Başmukkayiti olan Neşe Başkan dün mesai bitimine yakın Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlandı. Başkan’ın uzun süre kazanın şokunu üzerinden atamadığı görülürken, Mahkemede oldukça üzgün ve bitkin olduğu görüldü. Başmukkayitti birçok iş arkadaşı da mahkemede yalnız bırakmadı.
Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso ve zanlı Neşe Başkan’ı temsilen Avukat Hasan Esendağlı mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Yaşar Arkınel’i mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polis: “Fatih Dudu olay yerinde vefat etti”
Yaşar Arkınel, 17 Mart 2015 tarihinde Lefkoşa’da Osman Örek Caddesi üzerinde Dereboyu’ndan Metehan yoluna doğru seyreden JH 365 plakalı araç sürücüsü Neşe Başkan’ın dikkatsizlik sonucu, , yolu kuzeyden güneye doğru yaya olarak karşıya geçmeye çalışan Fatih Dudu’ya aracın sağ ön kısmıyla çarptığını söyledi. Çarpma sonucu Fatih Dudu’nun sağ tarafta bulunan refüj içerisinde savrularak vefat ettiğini söyleyen polis çavuşu, meseleyle bağlantılı olarak zanlının tutuklandığını aktardı. 18 Mart günü Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Fatih Dudu’ya otopsi yapıldığını aktaran Yaşar Arkınel, zanlı ile ilgili tahkikatın tamamlandığını ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Ayrıca zanlının sürüş ehliyetine el konularak, iptal edilmesini talep etti.

Sürüş ehliyetine el koymaya itiraz
Bunun üzerine Savcı İbrahim Ruso, zanlı Neşe Başkan’ın yurt dışına çıkışının yasaklanarak, tüm seyahat belgelerini poliste teslim etmesine ve 2 kefilin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasını talep etti. Avukat Hasan Esendağlı, kazanın oluş gerekçeleri ve olgulara göre suça bağlayan olgular olmadığını iddia ederek Savcılığın teminat şartı talebine itiraz etmedi. Ancak zanlının sürüş ehliyetine el konulmasına itirazda bulunarak, bunun için gerekçeleri sunmak adına farklı bir güne tehir talebinde bulundu.

Teminatla serbest
Yargıç Meltem Dünar ise huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmesine ve KKTC vatandaşı 2 kişinin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalmasına emir verdi. Ayrıca sürüş ehliyetine el konulması konusunda görüşlerin belirtilmesi için 20 Mart’a gün verildi.

Bu haber toplam 3872 defa okunmuştur