1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümlü kazaya: 6 ay hapis cezası
Ölümlü kazaya: 6 ay hapis cezası

Ölümlü kazaya: 6 ay hapis cezası

Mahkeme, Küçük Emre’nin yasaya uygun bir şeklide, arabadaki arka koltuğa bağlanmadığı ve yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için anne Feriha Sıla Şentürk’ü ise “kusurlu” buldu.

A+A-

Lefkoşa-Mağusa Anayolu üzerinde 27 Nisan 2013 tarihinde meydana ve 57 günlük Emre Yılmaz’ın ölümüne neden kazaya sebebiyet vermekten yargılanan Simge Kırmızı ile mahkeme kararı açıklandı: 6 ay hapis!

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Mağusa Anayolu üzerinde 27 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen ve 57 günlük Emre Yılmaz’ın hayatını kaybettiği kazaya neden olmakla suçlanan Simge Kırmızı ile mahkeme kararı açıklandı. Simge Kırmızı, 6 ay hapislik cezası aldı.

Hamitköy çıkışında, direksiyon hakimiyetini kaybederek, yolun karşı şeridine geçerek, başka bir otomobile çarparak, karşı araç içinde bulunan Emre Yılmaz isimli bebeğin ölümüne neden olan Simge Kırmızı ile ilgili dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi dava kararını okudu.

Sanık Simge Kırmızı, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu Emre Yılmaz’ın ölümüne sebebiyet vermek” başta olmak üzere farklı davalardan yargılandı.
Bu arada Mahkeme, Emre Yılmaz’ın hayatını kaybettiği kazada, minik Yılmaz’ı, yasaya uygun bir şeklide, arabadaki arka koltuğa bağlamadığı ve yeterli güvenlik önlemleri almadığı için anne Feriha Sıla Şentürk’ü de kusurlu buldu.

Öte yandan Mahkeme sonunda, Simge Kırmzı’nın babası mahkemede fenalık geçirdi. Görevli polis memurlarının müdahale ettiği olay sırasında, Simge Kırmzı da gözyaşlarını tutamadı.

“7 yıla kadar hapislik içeriyor”

Başkanlığı’nı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nin baktığı  davada, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Simge Kırmızı’yı temsilen Avukat Emre Kadri hazır bulundu. Heyet adına Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi kararı okudu. Sanığın ilk aşamada hakkındaki suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini ve duruşmaya başlandığını belirten Ulunay, daha sonra ise sanığın suçlarını kabul ederek yeniden itham edildiğini ve sanığın tüm suçlarını kabul ettiğini aktardı. Yargıç Hüdaverdi, “dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek” suçunun, 7 yıla kadar hapislik içeren suç türünden olduğunu belirterek, bu suçlara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini aktardı. Ulunay, tüm olguları ve sanığın şahsi durumunu dikkate alarak sanığa hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını söyledi.

Bebeğin annesi kusurlu bulundu

Kazanın meydana geldiği tarihte, yol ortasında bariyer olmadığına dikkat çeken Hüdaverdi, ölümlü kazanını bariyerlerin olması halinde gerçekleşmeyeceğine vurgu yaptı.

Ayrıca, meydana gelen kazada, hayatını kaybeden minik Emre Yılmaz’ın, arka koltuğu, dünyada, Avrupa’da ve ülkemizde uygulanan yasada olduğu gibi, arka koltuğa güvenli bir şeklide bağlanmaması nedeniyle anne Feriha Sıla Şentürk’ü de kusurlu bulduklarını belirtti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığın hakkındaki tüm olguları değerlendirerek Simge Kırmızı’yı 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı

Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur