1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümlü kazaya 1 yıl hapis
Ölümlü kazaya 1 yıl hapis

Ölümlü kazaya 1 yıl hapis

Mağusa’da 2012 yılı Kasım ayında meydana gelen ve Merve Yüzçelik’in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında minibüs şoförü olan Mümtaz Tanrıverdi dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı:

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa-Lefkoşa eski anayolu Tuzla kavşağında 14 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında 19 yaşındaki Merve Yüzçelik’in İtimat Şirketine ait minibüsün altında kalarak hayatını kaybetmesine neden olan 60 yaşındaki minibüs şoförü Mümtaz Tanrıverdi dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Sanık Tanrıverdi’nin aleyhine azınlık ve çoğunluk kararı olmak üzere iki karar okudu. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler okuduğu azınlık kararı ile sanık Tanrıverdi’yi 2 yıl hapis cezasına mahkum ederken, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı’nın da katıldığı çoğunluk kararını okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanık Tanrıverdi’yi 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Karşıdan karşıya geçerken minibüsün altında kalmıştı...
Sanık Mümtaz Tanrıverdi, 14 Kasım tarihinde eski Mağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde Tuzla yol kavşağında yönetimindeki TJE 482 plakalı minibüs ile Lefkoşa istikametinden Mağusa istikametine doğru seyrettiği esnada yolu karşıdan karşıya geçen Merve Yüzçelik’e çarparak ölümüne neden olmuştu.

İki karar okundu...
Merve Yüzçelik’e yönetimindeki minibüsle çarparak ölümüne neden olan sanık Mümtaz Tanrıverdi aleyhine iki karar okundu. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı’nın da katıldığı çoğunluk kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Tanrıverdi’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Mesutoğlu, ölümle neticelenen trafik kazalarında kazaya sebebiyet veren kişilere kamu menfaati gereği caydırıcı ve ibret verici hapislik cezası verilmesi gerektiğini belirtti. Sanık Tanrıverdi’nin Merve Yüzçelik’i 50 metre öteden gördüğünü ve kornaya basarak uyardığını söyleyen Mesutoğlu, sanığın korna çalıp uyarmasının yanı sıra frene basıp yavaşlaması gerektiğini ifade ederek, sanığın seri şekilde hatalarına devam ederek kazaya zemin hazırladığını belirtti. Mesutoğlu, kaza mahalinde Merve Yüzçelik’in yükümlülüğünü yerine getirmeyerek kazada katkısal kusuru olduğunu dile getirerek, sanığı 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güzeler, 2 yıl hapis cezası verdi...
Çoğunluk kararına katılmayarak kendi azınlık kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler de sanık Mümtaz Tanrıverdi’yi aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Güzeler, bu şekilde ölümle neticelenen trafik kazalarının küçücük ülkemizde sosyal felaket halini aldığını dile getirrek, ölümlü trafik kazaları yüzünden bir çok ocağın da söndüğünü ifade etti. Sanık Tanrıverdi’nin kullanımındaki minibüsün süratini kavşak olan bir yerde salim hatte indirmeden sürdüğünü anımsatan Güzeler, Merve Yüzçelik’i gördüğü zaman frene basıp yavaşlayacağı yerde kornaya basarak Yüzçelik’i uyardığını söyledi. Güzeler, sanık Tanrıverdi’nin Merve Yüzçelik’i gördüğü anda frene basarak yavaşlamış olsaydı kazanın olmayacağını ancak sanığın buna kayıtsız kalarak tedbir almadığını söyledi. Güzeler, sanık Tanrıverdi’ye kamu menfaati gereği caydırıcı ve ibret verici bir hapis cezası verilmesi gerektiğini belirterek, sanığı 2 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ancak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı’nın da katıldığı ve 1 yıl hapis cezası öngören “çoğunluk kararı” hukuken geçerli oldu.

Bu haber toplam 3583 defa okunmuştur