1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mumtaz Soysal yaşamını yitirdi
Mumtaz Soysal yaşamını yitirdi

Mumtaz Soysal yaşamını yitirdi

Eski Türkiye Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti.

A+A-

Eski Türkiye Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti. Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın yakın çalışma arkadaşı olan Soysal bir dönem Denktaş'ın danışmanlığını da yapmıştı.

Bir dönem dekanlığını da yaptığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devlet ve siyaset hayatında önemli rol oynayan çok sayıda öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Soysal, 12 Mart 1971 darbesi sürecinde efsanevi kitabı “Anayasaya Giriş”te “komünizm propagandası” yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye’den seçilen ilk ve son genel sekreteri olan Soysal, uzun süredir İstanbul’da alzheimer tedavisi görüyordu.

Türkiye’de edebiyatın önde gelen isimlerinden olan ve 40 yaşında hayata veda eden Sevgi Soysal ile evliliğinden iki çocuk (Defne Soysal, Funda Soysal) babası olan Mümtaz Soysal 90 yaşındaydı.

Akıncı taziye mesajı yayınladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hayatını kaybeden Anayasa Profesörü Mümtaz Soysal için taziye mesajı yayınladı.

Akıncı, mesajında şunları dile getirdi:

"Uzun yıllar, Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Kıbrıs konusunda danışmanlık görevini yürütmüş, 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası oluşturulan Kurucu Meclis’te Anayasa Komitesi’nde yer alarak 1961 Anayasası’nın hazırlanmasında etkin rol almış, TC Dışişleri Bakanlığı dahil birçok siyasi görevde bulunmuş Anayasa Profesörü Mümtaz Soysal’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.

Yaşama gözlerini yuman Mümtaz Soysal’a Tanrı’dan rahmet, geride bıraktıklarına, sevenlerine ve tüm Türk ulusuna başsağlığı diliyorum."

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
Etiketler :