1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Mormenekşe İlkokulu, Eko-Bio Hotel Nitovikla’da
Mormenekşe İlkokulu, Eko-Bio Hotel Nitovikla’da

Mormenekşe İlkokulu, Eko-Bio Hotel Nitovikla’da

Mormenekşe İlkokulu, Eko-Bio Hotel Nitovikla’da

A+A-

 

Zekai Altan

Kıbrıs’ta ilk eko-bio otel ünvanını ve sertifikasını alan Nitovikla Hotel, durmaksızın Kıbrıs kültürünü tatil olarak yürütmeye çalışıyor. Gerek yerli gerekse yabancı turistler Nitovikla’dan Kıbrıs kültürü ile ayrılıyor. Kıbrıs kültürüne özgü 14 programı sunan Nitovikla Hotel, misafirlerine hem tatil hem dinlenme hem de geleneksel Kıbrıs mutfağı tatlarını tattırarak uğurluyor. Geleneklerle yaşatılan tatilden misafirler mutlu ayrılıyor.

KIBRIS KÜLTÜRÜ VE TATİL

Kıbrıs kültürüyle ilgili günlük tur veya konaklamalı olanaklar sunan Nitovikla Otel’de Mormenekşe İlkokulu öğrencilernin çoşkusu görülmeye değerdi. 86 öğrenci ile ziyaret edilen Nitovikla Otel’de çeşitli etkinlikler yapılarak öğrencilerin Kıbrıs kültürü farkındalığı ve kültürün sürdürülebilirliği eğitimleri eğlenceli olarak yapıldı. Tüm öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Yapılan programda öğrenciler kendi ekmeklerini yaptılar ve pişirip evlerine götürdüler. Ayrıca dribidez bittası, el makarnası ve dibek kahvesini yaptılar. Çalı süpürgesi ve kaval yapımı da ayrıca verilen eğitimler arasında yer aldı. Geleneksel Kıbrıs mutfağını da tatan öğrencilere ekolojik sisteme dayalı çevre duyarlılığı, geri dönüşüm ve kompost üzerine de bilgiler verildi.

TEORİ VE PRATİK AYNI ANDA

Özellikle okul öğrencilerine yönelik uygulanan programlar oldukça önemli katkılar sağlamaktadır. Teorik bilgilerin yanında pratik bilgiler de programı ciddi ölçüde destekleyip farkındalığ artırıp sürdürülebilirliği sağlamaktadır. Mormenekşe İlkokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da Kıbrıs kültürüne yönelik günübirlik tatil ve aktivitelerini Nitovikla’da gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 2304 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 193. Sayısı

Adres Kıbrıs 193. Sayısı