1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MORGTA ARIZA: CESET ÇÜRÜDÜ!
MORGTA ARIZA: CESET ÇÜRÜDÜ!

MORGTA ARIZA: CESET ÇÜRÜDÜ!

Girne Dr Akçiçek Hastanesi’nde morgun motorları bozuldu, tanınmış diş hekimlerinden Erdoğan Mirata’nın cesedi çürümeye yüz tuttu.

A+A-

Girne Dr Akçiçek Hastanesi’nde morgun motorları bozuldu, tanınmış diş hekimlerinden Erdoğan Mirata’nın cesedi çürümeye yüz tuttu.

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr Salih Beyoğlu yaşanan olayı doğruladı, “Çok üzgünüm…” dedi.

Sağlık Bakanlığı olay sonrasında basın açıklaması yaptı, Mirata'nın ailesinden özür diledi.

Bakanlığın yaptığı açıklama şöyle:

 "Diş Hekimi Dr Erdoğan Mirata’nın 27 Ağustos Pazar günü evinde vefat etmesi üzerine Girne Belediyesi Cenaze ekipleri ve ailesi tarafından Girne Akçiçek Hastanesi morguna akşam 20;30-21;00 saatleri arası getirilmiştir. Mirata’nın cenazesi ailenin gözetiminde Girne Belediyesi Cenaze ekiplerince morga konuldu. Bu işlem yapılırken hastane morgundaki buzluklar ve motorlar sorunsuz bir şekilde çalışmaktaydı.

Mirata’nın cenazesi ailenin isteği üzerine 3 gün morgda bekletildikten sonra bugün sabah saatlerinde defnedilmek üzere yine Girne Belediyesi Cenaze ekiplerince ve ailenin gözetiminde morgdan alınırken morgdaki buzlukların çalışmadığından dolayı cenazenin gerekli koşullarda muhafaza edilemediği tespit edilmiştir.

Hastane yetkililerinin yapmış olduğu araştırma sonucu morgun motorlarının arıza yaptığı ve buzlukların çalışmadığı anlaşıldı. Ancak arıza genel olarak tüm hastaneyi etkilemediği ve bu zaman zarfında başka bir cenazenin de olmaması dolayısı ile arıza fark edilmemiştir.

Sağlık Bakanlığı olarak bu konuda soruşturma derhal başlatılmış olup, ihmali olanların gerekli cezai uygulamaya tabi tutulacağını bildiririz.Merhumun ailesine Allah’tan sabır diler, yaşanan bu üzücü olaydan dolayı aileden özür dileriz.


 

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr Salih Beyoğlu:

“Yaşananlar doğru, çok üzgünüm”

Yaşanan olayı doğrulayan Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr Salih Beyoğlu, “Çok üzgünüm” dedi.

YENİDÜZEN’e yaşananları anlatan Beyoğlu, Kıbrıslı tanınmış diş hekimlerinden Erdoğan Mirata’ya ait cenazenin, aileyle birlikte belediye görevlileri tarafından Pazar günü 20.00-21.00 saatleri arasında hastane morguna getirildiğini söyledi.

Beyoğlu, belediye görevlilerinden cenazenin morga koyulduğu anda motorların çalıştığına dair bilgi aldığını ifade etti.

Belediye görevlilerinin dün sabah cenazeyi almak için yeniden hastaneye geldiğini ancak burada motorların çalışmadığının fark edildiğini belirten Beyoğlu, olayın bundan ibaret olduğunu kaydetti.

Beyoğlu, hastanede morg görevlisinin bulunmadığını, bu süre içerisinde de hastaneye herhangi bir cenaze gelmemesi nedeniyle durumun fark edilmediğini söyledi.

 

“Lefkoşa’dan gelen teknik ekip dün gün boyunca çalıştı”

Lefkoşa’dan gelen teknik ekibin dün gün boyunca sıkıntıyı çözmek için uğraştığını da dile getiren Dr Beyoğlu, yaşanan olay sonrasında hem kendisinin hem de Sağlık Bakanı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’nın da hastanede inceleme yaptığını aktardı.

Dr Beyoğlu, sorunun devam etmesi halinde cenazelerin Lefkoşa’ya aktarılabileceğini, bu noktada sıkıntı yaşanmadığını da söyledi.

“Olan oldu, bu üzücü durum yaşandı” diyen Beyoğlu, “Cenaze konulurken, morgda arıza olduğu tespit edilse Lefkoşa’ya gönderilecekti. Cenazede sıkıntı yaşanıp, yaşanmadığını bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 13126 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler