1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mimoza’ya yine talip çıkmadı!
Mimoza’ya yine talip çıkmadı!

Mimoza’ya yine talip çıkmadı!

Merkezi İhale Komisyonu tarafından 3. kez açılan ihale önceki gün tamamlandı, teklif kutusu boş çıktı, Mimoza Otel’e yine alıcı çıkmadı. İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı, otel ile ilgili çıkılan 3. ihalede de teklif kutusunun boş çıktığını, b

A+A-

Ayşe GÜLER

Merkezi İhale Komisyon Başkanlığı tarafından 3. kez çıkılan Mimoza Otel ile ilgili ihale süreci önceki gün sona erdi, otele teklif veren olmadı. 24 Ocak’ta çıkılan ve 11 Mart’ta tamamlanan ‘uluslar arası’ ihalede sürenin dolması ile Maliye Bakanlığı binasında Merkezi İhale Komisyonu Toplantı Salonu’nda açılan teklif kutusu boş çıktı. İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı, otel ile ilgili 3. kez ihaleye çıkıldığını, bundan sonraki süreçte yetkinin Yönetim Kurulu’nda olduğuna işaret etti.

“Yetki Yönetim Kurulu’nda”
İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı, önceki gün tamamlanan ihale sürecinde hiçbir kurumun Mimoza Otel’e talip olmadığını belirtti. YENİDÜZEN’e konuşan Yaylalı otel ile ilgili 3. kez ihaleye çıkıldığını söyleyerek, bundan sonraki süreçle ilgili yetkinin Yönetim Kurulu’nda olduğuna işaret etti.
Yönetimin Kurulu’nun önümüzdeki haftalarda bir araya gelerek, izlenecek yolu belirleyeceğini dile getiren Yaylalı, gerekli değerlendirmelerin yapılacağını kaydetti.

Neler yaşanmıştı?
Geçmişte işadamı Cafer Gürcafer’in işletmesinde bulunan Mimoza Hotel, sözleşme şartları yerine getirilmediği gerekçesiyle İhtiyat Sandığı’na geri iade edilmişti. İadenin ardından otel ile ilgili yeniden ihaleye çıkılmış, ‘European Ltd’ isimli şirket ihaleyi 2012 yılında kazanmıştı. Söz konusu şirket, bu süre içerisinde gerekli yasal mevzuatların yerine getirmemiş, ihale İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bakanlar Kurulu onayına sunulmamıştı.

UBP Hükümeti döneminde gerekli mevzuatlar yerine getirilmeyen ihale yasallaşmamış, süreç içerisinde ihaleye yönelik ilgili evraklar ve yönergelerin kayıp olduğu fark edilerek, yeniden ihaleye çıkılma kararı alınmıştı. Otel ile ilgili 2014'ün Mayıs ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ve İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu kararıyla yeniden ihaleye çıkılarak, Merkezi İhale Komisyonu’nda teklif kabulüne başlanmıştı. İhaleye teklif veren olmaması nedeniyle ardı ardına 2 kez daha ihaleye çıkılmış ancak yine Mimoza’ya kimse talip olmamıştı.

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur