1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mimoza Otel ara emri davası 3 Eylül’de…
Mimoza Otel ara emri davası 3 Eylül’de…

Mimoza Otel ara emri davası 3 Eylül’de…

Yakın Doğu Ltd’e satışı gerçekleşen Mimoza Otel ile ilgili işadamı Cafer Gürcafer’in İhtiyat Sandığı Dairesi aleyhinde açtığı ara emri duruşması 3 Eylül Perşembe günü görüşülecek

A+A-


Didem MENTEŞ

İhtiyat Sandığı Dairesi tarafından çıkılan ihale ile Yakın Doğu Ltd’e 2 milyon 10 bin sterline satılan Mimoza Otel ile ilgili ara emri talebi 3 Eylül 2015 tarihine ertelendi. Mim-Taş Ltd direktörü Cafer Gürcafer, Mimoza Otel’in satışına yönelik işlemlerin durdurulması için İhtiyat Sandığı Dairesi aleyhine ara emri dosyalamıştı. Dünkü görüşmede İhtiyat Sandığı hukukçuları Cafer Gürcafer’in iddialarının geçerli olmadığını ileri sürerek itiraz belgelerini sundu. Mahkeme, davacı tarafın bahse konu belgeleri incelemesi ve ara emri dosyanın seyriyle ilgili karar vermesi için ileri bir tarihe kadar süre verdi.
Hatırlanacağı üzere Gürcafer, Başbakanlık Denetleme Kurulu’na da konu ile ilgili inceleme yapılması için başvurmuştu.

Belgeler değerlendirilecek

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Tanju Öncül’ün baktığı ara emri davasında, İhtiyat Sandığı Dairesi adına avukat Tağmaç Bilgehan’ı temsilen Avukat Öznur Emekçi ve iş insanı Cafer Gürcafer adına Avukat Öner Şerifoğlu hazır bulundu. Daire hukukçuları, Mim-Taş Ltd’in Mimoza Otel ile ilgili ortaya koyduğu iddiaların geçerli olmadığını ileri sürerek itiraz belgelerini sundu. Avukat Şerifoğlu ise bu iddialarla ilgili belgelerin kendilerine tedarik edilmesi ve ara emri başvurusunu yürütme konusunda bir değerlendirme yapmaları için süre istedi.

3 Eylül’de görüşülecek

Yargıç Öncül, davacı tarafın gerekli evrakları incelemek ve sonuca bağlamaları için ara emri görüşmesini 3 Eylül Perşembe gününe erteledi. Gürcafer, İhtiyat Sandığı Dairesi’nin ortaya koyduğu belgelerin kendilerini haksız göstermesi durumunda ara emri dosyasını geri çekip çekmeyeceğini 3 Eylül’e kadar karar verecek. Davacı tarafın değerlendirmesine yönelik, Mahkeme, ara emri duruşmasının görüşülüp görüşülmemesini 3 Eylül’de karara bağlayacak. Eğer taraflar arasında anlaşma olmazsa 3 Eylül’de duruşmaya geçilerek, taraflar dinlenecek.

Yakın Doğu Ltd’e satılmıştı

Bilindiği üzere İhtiyat Sandığı Dairesi, 3 yıldır atıl durumda bulunan Mimoza Otel ile ilgili 4 kez ihaleye çıkmış, son çıkılan ihalede otele Yakın Doğu Ltd ‘talip’ olmuştu.
Daire’nin Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen teklif, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’ın imzasından geçerek, Bakanlar Kurulu’na sunulmuştu.
Şartnameye göre Yakın Doğu Ltd’in 570 bin Sterlin’in peşin olarak ödemesi, geriye kalan ödemeyi ise her ay 40 bin Sterlin ödeme yapacak şekilde 36 ay içerisinde tamamlaması gerekiyor.

Bu haber toplam 2107 defa okunmuştur