1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mehmet Mavideniz, yardım bekliyor
Mehmet Mavideniz, yardım bekliyor

Mehmet Mavideniz, yardım bekliyor

Küçük yaştan beri ağır sinir hastası olan ve Sosyal Hizmetlerden yardım alan Mehmet Mavideniz’in aylığı kesildi, isyan etti: “Yardım istiyorum…”

A+A-

Gamze BAYKUR

Küçük yaştan beri ağır sinir hastası olan ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nden her ay 770 TL yardım parası alan 20 yaşındaki Mehmet Mavideniz, geçtiğimiz ay sonu Sosyal Hizmetler Dairesi’nden aldığı yardımın kesilmesine isyan etti. Küçük yaştan beri birçok zorluklarla karşılaşan Mavideniz, ayrılan annesi ve babası tarafından 6 aylıkken SOS Çocuk Köyü’ne verildi. 9 yıl SOS Çocuk Köyünde kalan Mavideniz, tekrar annesi ve babası tarafından yurttan geri alındı ve 9 yaşından beri ağır sinir hastası olarak yaşamını sürdürüyor. Mavideniz, “Sağlık kuruluna gidemediğim için Sosyal Hizmetler aylığımı kesti ve ilaçlarımı temin edemiyorum” şeklinde konuştu.

4 çeşit sinir hapı kullanıyor…
9 yaşından beri ağır sinir hastası olduğunu söyleyen Mehmet Mavideniz, 4 çeşit sinir hapı kullanıyor. En ufak bir olaya kolayca sinirlendiğini dile getiren Mavideniz, haplarının bitmesi halinde kendini kaybettiğini ve bir anlık sinirle vücudunun her yerini jiletlediğini, kendisine zarar verdiğini söyledi. Kendisini kaybettiği zaman ölüme kadar gittiğini belirten Mavideniz, defalarca jiletle kendisini keserek intihara teşebbüs ettiğini ifade ederek “Haplarımı Sosyal Hizmetler Dairesi’nden aldığım 770 TL ile temin ediyorum” dedi.

Karnını polis yardımı ile doyuruyor…
Evinin Akdoğan’da olduğunu söyleyen Mehmet Mavideniz, ailesi ile kavgalı olduğu için 2 aydır sokaklarda kaldığını dile getirdi. Şimdi Mağusa’da yarım inşaat halinde bulunan bir binada sağlıksız bir şekilde yaşan Mavideniz, karnını polis yardımı ile doyurduğunu söyledi. Mavideniz, kimsenin kendisine iş vermediğini ifade ederek, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin kendisine verdiği aylığını da kesmesi üzerine tedavisi için kullandığı hapların bittiğini ve  çareyi polisten yardım istemekte bulduğunu polisin ise kendisine ilaçlarını temin ettiğini dile getirdi. Arkadaşlarının kendisini bir dönem uyuşturucuya dahi alıştırdığını söyleyen Mavideniz, uyuşturucuyu bıraktığını anlattı.

İş istiyor, yardım bekliyor…
Kimsenin kendisine iş vermediğini dile getiren Mehmet Mavideniz, “Şimdi de Sosyal Hizmetler, param ve aracım olmadığı için sağlık kuruluna gidemediğimden dolayı yardımı kesti. İlaçlarımı alacak param yok” şeklinde konuşarak yardım beklediğini ve iş istediğini belirtti.  2,5 yaşında bir oğlu olduğunu söyleyen Mavideniz, eşi ile çocuğunun Güney Kıbrıs’ta kaldığını ve Güney Kıbrıs’ta karıştığı bir olaydan dolayı teminata bağlandıktan sonra kaçak yollardan KKTC geldiği için Güney Kıbrıs’a geçip ne eşini ne de çocuğunu göremediğini anlattı. Mavideniz “İşim yok, kimse iş vermiyor. İlaçlarım bitti alamıyorum. Çocuğuma bakamıyorum. Eşimi ve çocuğumu yanıma getirtemiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Bana iş versinler. Sosyal Hizmetler Dairesi bana tekrar aylık bağlasın. İlaçlarımı alabileyim” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4772 defa okunmuştur