1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Mari”deki patlamanın 3’üncü yıldönümü...
“Mari”deki patlamanın 3’üncü yıldönümü...

“Mari”deki patlamanın 3’üncü yıldönümü...

Evangelos Florakis Deniz Üssü’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 13 kişi dün patlamanın olduğu yerde düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

 

11 Temmuz 2011 tarihinde Mari’deki (Tatlısu) Evangelos Florakis Deniz Üssü’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 13 kişi dün patlamanın olduğu yerde düzenlenen törenle anıldı.
Alithia gazetesi, “1974’ten sonra meydana gelen en büyük trajedi” olarak nitelendirdiği patlamada hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenine Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de katıldığını yazdı. Habere göre Anastasiadis yaptığı konuşmada, dönemin yetkililerinin yaptığı hatalar için devlet adına özür diledi.
Simerini gazetesi ise; “Küllerinden Yeniden Doğuş” başlığıyla verdiği haberinde, 3 yıl önce Mari’deki patlamada insanların hayatlarını kaybetmesi yanında Vasiliko elektrik santralinde devasa boyutta hasar meydana geldiğini anımsattı.
3 yılın ardından dün elektrik santralinin yenilendiğini ve 11 Temmuz’dan geriye hiçbir eser kalmadığını belirten gazete, terminalin kesintisiz hizmet vermeye devam ettiğini aktardı. TAK

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur