1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mare Monte davasında ‘UZLAŞI’ ARAYIŞI
Mare Monte davasında ‘UZLAŞI’ ARAYIŞI

Mare Monte davasında ‘UZLAŞI’ ARAYIŞI

Alsancak’taki Mare Monte Otel ve çevresindeki araziler kiralanmasına ilişkin Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasında başlaması beklenen dava, tarafların uzlaşı sağlaması için son kez 1 Temmuz’a ertelendi. Taraflar 1 Temmuz’da Mahkemede bir

A+A-

Didem MENTEŞ

Alsancak’taki Mare Monte Otel ve çevresindeki araziler kiralanmasına ilişkin Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasında başlaması beklenen dava, ‘uzlaşı’ amacıyla 1 Temmuz’a ertelendi. Bir süre önce Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasında başlayan dava, Net Turizm tarafından Mare Monte Otel ve çevresindeki arazilerin sit alanı olup bu nedenle bu arazileri kullanamaması nedeniyle kira sözleşmesinden çıkarılması için açılmıştı. Ancak Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi tarafında ‘talimat safhası’ gerçekleşecek olan dava dün son kez ertelendi.

Uzlaşı aranacak

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Bertan Özerdağ’ın baktığı davada dün sabah Net Turistik Hizmetler Ltd adına Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ve Vakıflar İdaresi yetkilileri mahkemede hazır bulundu. Özerdağ, Net Turistik Hizmetler Ltd ve Vakıflar İdaresi arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi için 1 Temmuz Çarşamba günü tarafların uzlaşı aramasına direktif verdi. Özerdağ, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü ve Merit Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı’nın 1 Temmuz günü mahkemede hazır olmasına ve uzlaşı yolu bulunmasını belirtti.

“Uzlaşı yoksa duruşmaya geçilecek”

Merit Oteller Grubu adına Avukat Mustafa İnan, tarafların 1 Temmuz günü bir araya gelerek uzlaşı arayacağını söyleyerek, “ bu uzlaşı da daha önce Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararda bir iki ufak değişiklikle uygulamaya geçerse halledilmiş olacak” dedi. Avukat İnan, taraflar arasında uzlaşı sağlanmadığı takdirde davanın ‘talimat duruşması’na geçileceğini söyledi.

‘Plaj davası’ 24 Haziran’da…

Bu arada Merit Oteller Grubu, “plaj da bizim” diyerek Mare Monte plajını halka açmaya hazırlanan Alsancak Belediyesi’nin ‘çalışmalarını durdurmak amacıyla kısa süre önce ara emri başvurusunda bulunmuş ancak Mahkeme belediyenin çalışmalarını durdurulması için istenen ‘ara emri’ talebini vermemişti. Mahkeme, Alsancak Belediyesi ile turizm tesisi arasındaki ‘ara emri duruşması’nı görüşmek üzere davayı 24 Haziran’a ertelemişti.

Öte yandan 21 Mayıs’da Merit Oteller Grubu’nun sorumluluğundaki Mare Monte Otel’in bulunduğu bölgeye giren özel bir şirket çalışanı dozer operatörü Emre Yıldız, şikayet üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yıldız hakkında‘mülke tecavüz’ davası okunarak, serbest bırakılmıştı.

Bu haber toplam 1846 defa okunmuştur