1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Maksılım
Maksılım

Maksılım

Maksılım Restorant İskele’de. Rastgele gördüğüm bir mekân. Öyle çok beğendim ki… Böyle büyük bir mekân değil. Pahalı bir yatırım da değil. Tam aksine çok küçük bir mekân. Bir oda. Dekorasyonu tamamen ekolojik. Tamamen yaratıcılığa dayalı bir dekorasyon.

A+A-

Zekai Altan

Çok söze gerek yok. Her zaman yazıyorum ve dikkat çekmeye çalışıyorum. Böyle çok gösterişli mekânlar genelde lezzet mekânı değil, tam aksine facebook mekânıdır. Facebook mekânlarında lezzetler ön planda olmaz. Tercih olmaz. Hatta bu mekânlarda genelde mönüden seçilen bir yemek sipariş verilir. Ve ondan sonra da yenen yemeğin lezzeti ve seçiciliği konusunda yorum bile yapılmaz. Yapılan yorumlar mekânda yapılan pahalı yatırımlar ve pahalı dekorlar önünde poz vererek fotoğraf çekilerek facebook’a atılması ile ölçülür. Bir de bazen görürsünüz, masalardaki dağınıklık ve tabaklardaki artık görünen manzara yoruma açıktır. Yani bu tür mekânlarda lezzet önemli değil. Bir de bu konuda “ne güzel bir restorant” diye yorumlar olmaz mı! İşte o zaman ne kadar seçici olduğumuzu ve hak etmeyen mekânların ne kadar öne çıkarıldığının göstergesi olur. Bir kendi konsepti içerisinde hizmet veren lezzetleri ile övünülecek mekânlar vardır. Bu tür mekânlar genelde kenarda kalıyor. Bunlardan bir tanesi de İskele’de yeni bir mekân. Maksılım Restorant.

KIBRIS’IN DOĞASINDAN GELEN KIBRIS MUTAFAĞI

Maksılım Restorant İskele’de. Rastgele gördüğüm bir mekân. Öyle çok beğendim ki… Böyle büyük bir mekân değil. Pahalı bir yatırım da değil. Tam aksine çok küçük bir mekân. Bir oda. Dekorasyonu tamamen ekolojik. Tamamen yaratıcılığa dayalı bir dekorasyon. Ve ekolojik dekorasyon içerisinde Kıbrıs mutfağı  ve doğal ürünleri ile bir bütünsellik ortaya çıkıyor. Tam Kıbrıs kokmekan. İşletmecisi Ömer. Bilgisayar mühendisi. Ve kendi yerini açtı. Güleryüzlü ve sempatik. Dürüst bir kişiliğe sahip. Yaptığı işten de son derece mutlu. Herşeyini kendi yaratıcılığı ve emeği ile yaptı. Mekanın içerisinde paletlerden yapılmış masa ve minderler. Torbalar perde olarak kullanıldı. Fincan tabağı ve fincanına da geri dönüşüm mantığı içerisinde abajur olarak fonksiyon kazandırıldı. Ekmek teknesi ve lenger içerisinde de günlük yumurtaları teşhir edilerek satışı yapılmakta. Tahtalardan yapılmış raflarda da ev yapımı reçeller ve doğadan toplanan otların turşuları satışa sunulmakta. Ve tüm bunlar da mevsimine göre. Dilerseniz hemen lezzetlere gelelim. Gerisini siz gidin ve görün.   

LEZZET VE MEKÂN

Mönüde yalnızca Kıbrıs mutfağı. Burada sabah kahvaltısı da servis ediliyor. Yemek mönüsünde de başta mevsimine göre doğal ot yemekleri. Ağrelli, yumurta otu, mantar ve gömeç. Tüm bunları Ömer topluyor. Günlük olarak. Ve fast food olarak da  Kıbrıs sandüviçi  biklası ile. Biz gittiğimizde o gün taze olarak ağrelli, gömeç ve yumurta otu vardı. Taze ve Kıbrıs doğasının lezzetleri. Yumurtalı olarak yapıldı. Bir de kaymak yağında yumurta yapıldı. Skrambıl yumurta. Yanında da ağrelli, siyah zeytin ile karışık kereviz ve gabbar turşusu. Bu otların köy yumurtası ile tavada yapılmasında tam Kıbrıs yöntemi uygulandı. Hele hele kaymak yağına çırpılmış yumurtanın ağza ve damağa verdiği o aroma lezzeti hiç tartışılmaz. Kıbrıs lezzetini alırsınız. Yanında da taze sıkılmış portakal suyu. Ortamı çok hijyenik. Temiz ve düzenli. Salata çeşitleri ayrı bir liste. Deniz ürünlerine kadar hazırlanıp servis ediliyor. Ayrıca burada birçok Kıbrıs mutfağı ürünleri satılmaktadır. Ev yapımı reçeller, macunlar, garavolliye kadar birçok tatlar. Pastelli, ekmek kadayıfı, pilavuna, peksemet, gabak böreği ve lemonadda gibi içecekler gibi birçok Kıbrıs lezzetleri hem satılıyor hem de sipariş vererek size ulaştırılıyor. Bu mekânı anlamak ve Kıbrıs lezzetlerini tatmak için buraya gitmek gerekir. Yolunuz İskele’ye düşerse mutlaka uğrayın. Benim tavsiyem lezzetleri ve mutluluğu bu mekânlarda da bulabilirsiniz. Fiyatları da oldukça makul.

TEL: 0533 860 30 96

ADRES: İSKELE

SERVİS SAATLERİ: 07.00-22.00 HERGÜN AÇIK.       

Bu haber toplam 2675 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 304 Sayısı

Adres Kıbrıs 304 Sayısı