1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Mağusa çözümden sonra UNESCO’da”
 “Mağusa çözümden sonra UNESCO’da”

“Mağusa çözümden sonra UNESCO’da”

Hristodulidis, UNESCO ile Mağusa konusunda anlaşma olmadığını söyledi

A+A-

Kıbrıs  Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, “Kıbrıs Türk basınında çıkan” ve “Mağusa Surlar İçi’ndeki eski şehrin UNESCO Kültür Mirası listesine alınmasıyla ilgili haber” konusunda açıklama yaptığı haber verildi.

Alithia gazetesinin haberine göre Hristodulidis, Mağusa Surlar İçi’ndeki eski şehrin, UNESCO Kültür Mirası listesine dahil edilmesiyle ilgili başvurunun, Kıbrıs sorununun çözümünün ardından gönderilebileceğini söyledi.
Böyle bir konunun, müzakere masasında ele alınmadığını dile getiren Kıbrıslı Rum sözcü, öte yandan üçüncü bir ülkenin, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni” ilgilendiren bir kültür anıtıyla ilgili olarak bu tarz bir faaliyette bulunamayacağını iddia etti.

Bu konunu sosyal bir etkinlik çerçevesinde ele alınıp alınmadığı konusundaki bir soruya karşılık ise Hristodulidis, buna olumsuz yanıt verdi ve bunun Kıbrıs sorununun çözümü öncesindeki bir dönemle ilgili bir konu olmadığını belirtti.

Bütün bu konulara, Kıbrıs sorununun çözümünün ardından bakacaklarını dile getiren Hristodulidis, şu an bütün çabalarının Kıbrıs sorununun çözümüne odaklandığını sözlerine ekledi.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, Atina Haber Ajansı’nın yayımladığı habere göre, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Mağusa’yla ilgili iki toplumlu inisiyatif üyelerini bilgilendirdiğini ve “Eski şehrin UNESCO tarafından korunması gerektiği konusunda bir mutabakat olduğunu vurguladığını” ileri sürdü. TAK

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur