1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa Bölgesindeki gençlere destek verilecek
Mağusa Bölgesindeki gençlere destek verilecek

Mağusa Bölgesindeki gençlere destek verilecek

Renewal ve Mahallae projeleri Mağusa Bölgesine yönelik yeni bir müsabaka başlatıyor.

A+A-


Renewal ve Mahallae projeleri Mağusa Bölgesine yönelik yeni bir müsabaka başlatıyor. Söz konusu müsabaka kapsamında, Mağusa Bölgesi’ndeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmek amacıyla teknoloji ve yaratıcılığı birleştirecek yenilikçi fikirler destek görecek. Yapılacak destek programı ile ilgili bilgi vermeye yönelik bir de çalıştay gerçekleştirilecek.  Mağusa Müsabakasına yönelik Yenilikçi Fikirler Yaratma Çalıştayı olarak belirtilen etkinlik 14 Ocak 2015 tarihinde saat 18.00’de Mağusa’da Mağusa Kültür Derneği’nde, 15 Ocak 2015 tarihinde ise saat 18.00’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek.

Renewal ekibinden Mertkan Hamit tarafından yapılan açıklamaya göre Mağusa’da genç işsizlik ve genç göçünün yoğunluğu önemli bir sosyal sorun. Düzenlenen müsabakalarla bu sorunun çözümüne yönelik katkı yapılması hedefleniyor.

Mahallae ekibi adına konuşan Mehmet Erdoğan ise, genişletilmiş Mağusa Bölgesinde gençlerin işbirliği yaparak bu müsabaka kapsamında kendilerine yeni fırsatlar yaratabileceğini vurguldı. Genç ve istekli girişimcilerin, ezber bozacak ve bölgedeki iş ve ekonomik yapıyı değiştirebilecek fikirleri ortaya koyabileceğinin altı çizildi.

Mahallae ve Renewal, başlatılan bu müsabaka ile gençleri, teknoloji kullanımına uygun araç, ürün veya servisler ile, genişletilmiş Mağusa Bölgesinde yeni ekonomik fırsatlar yaratmaya davet etti. Mağusa Bölgesi’ne yönelik bu müsabaka ile, Mahallae ve Renewal başarılı projelere teknik ve mali destek sağlayarak yenilikçi fikirlerin gerçeğe dönüşmesine katkı koyacak.

Renewal projesi bir süredir Mağusa bölgesinde Genç Girişimcilik, İş Geliştirme ve Sivil Toplumu Güçlendirme konularında çalışmalar yapıyor.
Mahallae ekibi ise son bir yıldır genç girişimcilik, kadının güçlendirilmesi ve toplumlararası ilişkilerin geliştirilmesine yönelik oluşturduğu müsabakalarla teknoloji dostu çözümlerin üretilmesine destek veriyor.

Renewal ve Mahallae takımları bu müsabaka ile Mağusa Bölgesine katkı koymak için kolları sıvadılar. Gençlerin toplumdaki değişimin öncüsü olabileceğini belirten Mahallae ve Renewal takımları, yenilikçi yaklaşımların toplum ve ekonomiyi iyi yönde etkileyebileceğini vurguladı.
Mahallae ve Renewal tarafından yapılan açıklamaya göre, konuyla ilgili detaylı bilgiye www.mahallae.org adresinden erişmek mümkün olacak.
Mahallae ve Renewal projeleri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP-ACT) tarafından desteklenmektedir.

 

Bu haber toplam 1633 defa okunmuştur