1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu
Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu

Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu

Olaydan sonra motosikletin yanlarında bulunan erkek kazağının zanlı H.D’ye ait olduğunun kız arkadaşı tarafından tespit edildiğini de vurgulayan polis, yurt dışına kaçan zanlılarından bir tanesinin evinde arama yapıldığını ve bir miktar para bulunduğunu

A+A-

Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunu ile ilgili süren soruşturma davasında Polis Çavuşu vurguladı:


“Soygun sonrası bulunan kazağı zanlının kız arkadaşı tespit etti”

 

Didem MENTEŞ

Limasol Türk Kooperatif Bankası soygunuyla ilgili tutuklu sayısı 3’e çıkarken, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 2 kişinin yurt dışına kaçtığı tespit edildi.
Limasol Türk Bankası Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki şubesinde 12 Şubat’ta meydana gelen silahlı soygunla ilgili 15 Şubat’ta tutuklanan H.D ve S.H’nin ardından, yine olayla bağlantısı bulunduğu iddia edilen M.Y’nin yurt dışına çıkmasını sağlayarak, para temin ettiği ileri sürülen U.Y şüpheli olarak tutuklandı. Olay esnasında soyguncularından birinin giydiği kazağın zanlı 1 olan H.D’ye ait olduğu tespit edilirken, olay günü zanlı 1’in olay da kullanılan beyaz salon aracın içinde olduğunun da tespit edildiği aktarıldı.  Her üç zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Damla Güçlü ve zanlıları temsilen Avukat Hasan Yücelen hazır bulundu. Savcı Güçlü, meseleyle ilgili olarak Polis Çavuşu Cemali Çiftçi’yi mahkemeye tanık olarak dinletti. Çiftçi, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

---------------------------------------------------------

Zanlı H.D, polisi görünce kaçarak saklandı

Cemali Çiftçi, soygun meselesiyle bağlantılı olarak olaydan bir gün önce sahte yemek siparişi verildiğini, bu siparişin zanlı H.D’nin oğlunun cep teflonundan yapıldığını söyleyerek, söz konusu sahte adrese getirilen MN 534 plakalı motosikletin çalındığını ve zanlılar H.D, S.H ve B.Z isimli şahısa ait bir depoda tutulduğunun tespit edildiğini aktardı. Olayda kullanılan beyaz renk salon aracın ise yine aynı kişilerin Dereboyu’nda bulunan işletmelerinin yanındaki boş arazide tespit edildiğini aktaran Polis Çavuşu, soygun günü zanlı 1 H.D ile B.Z isimli şahsın bahse konu aracın içinde birlikte olduğunun tespit edildiğini kaydetti. Ayrıca zanlı H.D ile S.H ve B.Z’nin aynı evde ikamet ettiğinin tespit edildiğini aktaran Cemali Çiftçi, zanlı S.H’nin Adli Şube Amirliği’ne celp edildiğini söyledi.  Soruşturma kapsamında polis ekiplerinin zanlı H.D’nin kaldığı evi ziyaret ettiği, zanlının polisleri görünce kaçarak saklandığını anlatan Cemali Çiftçi, zanlıların 15 Şubat tarihinde tutuklanarak Mahkeme’ye çıkarıldığını belirtti.  Tutukluluk süresi içerisinde yapılan soruşturmada, zanlı H.D’nin yurt dışına kaçmak için Girne’ye gittiğini ve o esnada kız arkadaşına eşyalarını toplamasını söyleyerek, Girne’den geldikten sonra valizi alarak evden ayrıldığını anlatan Çiftçi, zanlının ikametgahında yapılan aramada herhangi bir emare bulunmadığını aktardı.


-----------------------------------------------------

“2 kişinin yurt dışına kaçtığı tespit edildi”

Polis Çavuşu Cemali Çiftçi, soygun meselesine bağlı olarak 60 ayrı kamera görüntüsü alındığını ve bunların bir kısmının incelendiğini, soygun anında bankaya giriş ve çıkışları tespit edildiğini belirterek, olayla ilgili 80 kişinin sorgulandığını ve uygun görülen 30 kişiden ifade alındığını ifade etti. Telefon dökümleriyle ilgili 100 ayrı yazı yapıldığını ve tanıkların ifadelerinin temin edildiğini söyleyen polis çavuşu, LZ 464 plakalı salon arcın Cuma Kıratan’a ait olduğunun ve olayda kullanıldığının birebir doğrulandığını belirtti. Cemali Çiftçi, olayda yer alan 2 kişinin yurt dışına çıktığının tespit edildiğini belirterek, bir görgü tanığının zanlı 2 S.H’yi tespit ettiğini belirtti. Zanlı H.D ile zanlı S.H arasında olayla bağlantısı olabileceğine yönelik mesajlaşmalar tespit edildiğini aktaran Çiftçi, zanlı H.D’nin, zanlı S.H’ye: “Telefonu kapatıyorum, biri arasa yurt dışında olduğumu söyle’ şeklinde mesaj yazdığını aktardı.

--------------------------------------------------------

“Zanlı 1 beyaz araç içerisinde görüldü”

Cemali Çiftçi, olayda kullanılan erkek kazağın zanlı H.D’ye ait olduğunun, kız arkadaşı tarafından tespit edildiğini de vurguladı. Yurt dışına kaçan zanlılarından bir tanesinin evinde arama yapıldığını ve bir miktar para bulunduğunu anlatan tahkikat çavuşu, olaydan sonra zanlı 3 U.Y’nin abisinin kendisini aradığını ve kendisini Ercan Havaalanı’na götürmesini söylediğini, bunun üzerine de zanlının abisini Ercan’a götürerek 800 TL para aldığını söyledi. Abisini havalanına bıarktıktan sonra zanlı 3’ün zanlı 1 H.D’yi aradığının tespit edildiğini belirten Cemali Çiftçi, telefon görüşmesinden sonra her

iki zanlının Çağlayan Parkı’nda buluştuğunun tespit edildiğini aktardı.
Zanlılar ile yurt dışına kaçanların bağlantıları olduğunu aktaran polis çavuşu, zanlı 1’in yurt dışına kaçan bu şahıslarla soygun günü beyaz salon aracın içinde olduğunun tespit edildiğini söyledi. Cemali Çiftçi, olayla ilgili halen daha aranan nakit para, tabanca ve 1 kaskın aranmakta olduğunu dile getirerek, zanlılar H.D ve S.H’nin 8’er gün, zanlı 3 U.Y’nin ise 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

------------------------------------------

Avukat itiraz etti

Polis Çavuşunun, tutukluluk süresine zanlıların Avukatı itiraz etti. Tutukluluğa itiraz eden Avukat Hasan Yücelen, soruşturma kapsamında Cemali Çiftçi’yi sorguladı. Avukat, polisin gerekli emareleri sağladığını, zanlıların telefon dökümlerine müdahale edemeyeceğini savunarak, zanlıların boş yere tutuklu kalmalarını istediğini savundu. Polisin, zanlı 1’in kiminle bağlantısı olduğunu tespit edemediğini ve meseleyi çözemediği için tutuklu kalmasını istediğini belirterek, zanlıların tahkikata etki edecek bir noktaları olmadığını bu nedenle serbest bırakılmalarını talep etti.
Savcı da polisin birçok bulgu elde ettiğini ve zanlıları meseleye bağlayıcı birçok etken olduğuna değinerek, polis çavuşunun tutukluluk talebini yineledi.

---------------------------------------------

Yargıç: “İlk nazarda bağlantıları olabilir”

Yargıç Meltem Dündar, tutukluluk sürelerini belirlemek üzere oturuma 15 dakika ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan Dündar, ilk nazarda zanlıların soygun suçluyla bağlantıları olabileceğine değinerek, zanlı 2 S.H’nin olay anında nerede olduğunun iyice araştırılması gerektiğini belirtti. Bir görgü tanığının zanlı 2‘yi tespit ettiğini söylendiğini ancak söz konusu tanığın daha öncede aynı suçtan tutuklanan diğer bir şahısı da benzettiğini hatırlatan Yargıç, söz konusu tanığın ifadesinde çelişkiler olduğuna vurgu yaptı. Dündar, meseleyle ilgili tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı H.D’nin 5 gün, zanlılar S.H ve U.Y’nin ise 2’şer gün poliste tutuklu kalmalarına emir verirken, tüm zanlıların da sağlık kontrolünden geçirilmelerine direktif verdi.

Bu haber toplam 2630 defa okunmuştur