1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Life Kinetik
Life Kinetik

Life Kinetik

Life Kinetik Türkiye Eğitim Koordinatörü Ozan Bozkurt: “Görsel algı ve eksersiz ile beynimizin kullanmadığımız kısımlarını geliştiren antrenman modu”

A+A-

Necmi BELGE
Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği’nin,  her yıl geleneksel olarak düzenlediği Teknik Direktörlük yenileme seminerine bu yıl damgasını “LİFE KINETİK” antrenman metodu oldu.
Konu ile ilgili olarak, 13-14 Ağustos 2013 tarihleri arasında Malpas Otel’de yer alan bu seminerde Life Kinetik Türkiye Eğitim Koordinatörü Ozan Bozkurt ve Life Kinetik Türkiye Uzman Eğitmeni Funda Aşıkoğlu ile seminerin yer aldığı Malpas Otel’de konuştuk.
Altı yıl önce, Almanya’da geliştirilen ve başta geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin adeta tozunu atan Borussia Dortmund kulübünün uyguladığı bu antrenman metodu son iki yıldır Türkiye liglerine de damgasını vurdu.

Bozkurt: “Görsel algı ve eksersiz ile beynimizin kullanmadığımız kısımlarını geliştiren antrenman modu”

Life Kinetik Türkiye Eğitim Koordinatörü Ozan Bozkurt, Life Kinetik’in,  Görsel algı ve eksersiz ile beynimizin kullanmadığımız kısımlarını geliştiren ve kapasitesini artıran bir antrenman olduğunu söyledi.
Life Kinetik’in amacının, beyimizin olanaklarını daha iyi şekilde kullanıp, kişisel performansı artırmak olduğunu ifade eden Bozkurt, Life Kinetik’in sadece sporcular için değil, yediden yetmişe herkes için uygulanan bir program olduğunu belirtti.
Life Kinetik’in, uygulanan hareketlerinin hiçbir zaman katılımcıları uzmanlaştıracak kadar uzun sürmediğinin altını çizen Bozkurt, her seferinde yeni hareket kombinasyonları uygulayarak, eğitimi enerjik ve eğlenceli bir hale gelmesini sağladığına dikkati çekti.
Bu sayede, Life Kinetik dopamin düzeyinin düşmesini engelleyerek öğrenmeyi canlı tuttuğunu ileri süren Bozkurt, life kinetic antrenmanlarının bedensel olarak zor olmadığını, hangi yaş ve yetenek derecesi olursa olsun herkesin kişisel gelişimine faydalı olduğunu vurguladı.
Haftada, bir saat yapılacak uygulamalarla kısa zamanda ilk değişimleri görmek için yeterli olduğunu ifade eden Bozkurt, bu antrenman metodunun hem eğlendirdiğini, hem de beyinde gelişim sağladığını sözlerine ekledi.

Aşıkoğlu: “ Beyin ile fizik gücünü hareket ettiren bir antrenmanı metodu”

Ozan Bozkurt’tan sonra düşüncelerini aktaran Life Kinetik Eğitmeni Funda Aşıkoğlu, Life Kinetik’in beyin gücünü hareket ettiren bir antrenman metodu olduğunu açıkladı.
Bu konunda ilginç aparatlar kullandıklarını ifade eden Aşıkoğlu, bu antrenman metodunun hiç de sıkıcı olmadığını hem eğlendirirken, hem de beyin gelişimini tamamladığını belirtti.
Aşıkoğlu, spordaki performans bağlamında futbol, basketbol, voleybol, hentbol, biatlon, alp kayağı, buz hokeyi ve golf gibi, bir çok branşta yer alan sporcuların Life Kinetik  metotları ile performanslarını yükselterek, başarılarını artırdıklarını ileri sürdü.
Life Kinetik çalışmalarının genel, sportif, okul eğitimi ve iş hayatında da olumlu etkileri olduğunu dile getiren Aşıkoğlu spordaki etkileri şu şekilde sıraladı:
Daha az enerji ve eforla daha yüksek performans; denge gelişimi;  mekansal farkındalık ve uyum artışı; becerileri daha az düzeltme ihtiyacı; kesintisiz, uyumlu hareket koordinasyonu; el-beceri ve ayak-beceri koordinasyonlarında artış; hareket ve performansta hızlanma ve hata yapma oranında gözle görülür azalama.
Funda Aşıkoğlu, Life Kinetik’i Türkiye Süper Ligi takımlarından Eskişehirspor eski ve şimdilerde Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gaziantepspor’u çalıştıran Bülent Uygun, Antalyaspor eski Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, TFF Kaleci Antrenörü Rasim Kara, Efe Gürsoy, Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü, Trabzonspor altyapısı ile Ankara Üniversitesi BESYO Yrd. Doç. Dr. Sühat Münüroğlu tarafından kullanıldığını belirtti.
Özellikle geçtiğimiz sezon Antalyaspor ile Gençlerbirliği’nin büyük çıkışlarına dikkati çeken Aşıkoğlu, bu müthiş çıkışın Life Kinetik antrenman metodunun başarısı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 6705 defa okunmuştur