1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Libya uçağı kaçırıldı: 109 kişi serbest
Libya uçağı kaçırıldı: 109 kişi serbest

Libya uçağı kaçırıldı: 109 kişi serbest

Hava korsanları tarafından kaçırılan ve Malta’ya indirilen Libya uçağındaki yolculardan çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 100 kişi serbest bırakıldı.

A+A-

Malta Başbakanı Joseph Muscat, Libya'da iç hat uçuşu yaparken Malta'ya kaçırılan Afriqiyah (Afrika) Havayolları uçağındaki yolcu ve mürettebatın tamamının serbest bırakıldığını, hava korsanlarının gözaltına alındığını açıkladı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından ilk olarak uçakta bulunan 118 kişiden 109’unun serbest bırakıldığını duyuran Muscat, son yaptığı açıklamada, "Uçakta kalan son mürettebat ve hava korsanları da uçaktan ayrıldı. Korsanlar teslim oldu ve gözaltına alındı” ifadesiyle, uçak kaçırma krizinin sona erdiğini bildirdi.

-----------------------------

Hava korsanları tarafından kaçırılan ve Malta’ya indirilen Libya uçağındaki yolculardan çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 109 kişi serbest bırakıldı.

İçinde toplam 118 kişi bulunan Libya uçağını kaçıranların, eski Libya lideri Kaddafi yanlısı olduğu öne sürülüyor.

Malta havaalanında bekletilen uçakta bulunan korsanların  talebinin ne olduğu henüz kesinleşmedi.

-----------------

SAAT: 14.08

Libya'da Afriqiyah Havayolları’nın Sebha'dan Trablus'a giden iç hat seferini gerçekleştiren Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı kaçırıldı.

İçinde 111 yolcu, 7 mürettebat bulunan uçak, iki hava korsanı tarafından Malta Luqa Havaalanı'na indirildi.

Uçakta 82 erkek, 28 kadın bir de bebek yolcunun bulunduğu belirtildi.  

Üzerlerinde patlayıcı madde olduğunu iddia eden hava korsanları, uçağı havaya uçurmakla tehdit ediyor.

Yerel saatle 10.20'de Sebha'dan kalkan 8U209 sefer sayılı uçağın 11.20'de Trablus'ta olması gerekiyordu ancak yolcular aynı saatte kendilerini Malta'da buldu.

Geçen hafta cuma günü aynı havayolu şirketinin bir uçağı silahlı saldırıya uğramıştı. Uzak mesafeden açılan ateşte bir başka Airbus gövdesinden hasar almıştı.

Libya Havayolları'nın CEO'su Fatih El-Şatti ise kim oldukları bilinmeyen bir silahlı grup tarafından kaçırılmış ve 47 gün sonra 8 Aralık'ta serbest bırakılmıştı.

 

Malta basını: Uçağı kaçıranlar Kaddafi yanlısı 

Korsanların niyetinin ne olduğu konusunda henüz bir bilgi edinilemedi. Malta basını uçağı kaçıranların Kaddafi yanlısı olduğu bilgisine yer verdi.  Reuters, Airbus A320 tipi uçakta güvenlik görevlilerinin hava korsanlarıyla pazarlık yaptığı bilgisini paylaştı. 

Malta Başbakanı'ndan açıklama 

Malta Başbakanı Joseph Muscat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya iç uçuşunda kaçırılma olayı olduğuna dair bilgi aldığını ve uçağın Malta'ya indirildiğini yazdı. 

Muscat, güvenlik güçlerinin operasyon için hazırda beklediğini belirtti. 
 


 

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan DHA Muhabiri Tolga Özbek, kaçırılan uçakla ilgili şu bilgileri paylaştı: "2 kişi üzerlerinde bomba olduğunu söylüyor ve pilotlar uçağı Malta'ya indiriyor. Malta ilginç bir nokta.1985 yılındakaçırılan bir uçak da Malta'ya indirilmişti ve pazarlıklar 2 gün sürmüştü. Bu tip durumlarda uçak apronda hava trafiğini etkilemeyecek bir noktaya çekiliyor. Güvenlik güçleri korsanlarla pazarlığa oturuluyor. Uzun bir süreç bizi bekliyor olabilir."

 

Bu haber toplam 4438 defa okunmuştur
Etiketler :