1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa - Güzelyurt yolu için imzalar atıldı
Lefkoşa - Güzelyurt yolu için imzalar atıldı

Lefkoşa - Güzelyurt yolu için imzalar atıldı

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda bulunan Yılmazköy, Serhatköy, Şahinler ve Mevlevi kavşaklarının aydınlatılması protokolu imzalandı.

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda bulunan Yılmazköy, Serhatköy, Şahinler ve Mevlevi kavşaklarının aydınlatılması amacıyla çıkılan ihale kapsamında bugün Karayolları Dairesi ile Ali Karavezirler Ticaret Limited arasında protokol imzalandı.

Protokole, Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ile Ali Karavezirler Ticaret Limited Yöneticisi Ali Karavezirler imza koydu. Protokolü, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de şahit olarak imzaladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda imzalanan ihale protokolü kapsamında, 947 bin TL’ye mal olacak projenin 90 gün içinde tamamlanması gerekiyor.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif imzadan önce yaptığı konuşmada, projelerle ilgili bilgi verdi. Daha önce başlatılan yeni Gazimağusa hastane yolunun aydınlatma ihalesinin de tamamlandığı bilgisini veren Kaşif, Kermiya-Metehan yeni yolunun da aydınlatma projesinin hazırlanıp bittiğini ve önümüzdeki ay içerisinde onun da ihalesinin yapılacağını açıkladı.

İhalesi tamamlanan yollar konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Kaşif, Bostancı- Taşpınar yolunun yapımı için ihaleyi alan firma ile sözleşme yapılacağını ve yol yapımına başlanacağını belirtti.

Akdeniz’den Tepebaşı’na, Çamlıbel- Özhanköy, Değirmenlik Dağyolu, Ulukışla yollarının yapımı onarımının ihalede olduğunu açıklayan Kaşif, Mehmetçik-Pamuklu, Mersinlik köyü ikinci etap bağlantısının ihaleye hazırlandığını açıkladı.

Hamitköy-Gönyeli arasındaki yol ile Gönyeli çemberinden Girne’ye gidiş-geliş yolunun sökülüp yeniden yapılması ile Kuzey Sahil yolundaki çökmelerin tamir edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini anlatan Kaşif, yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için çalıştıklarını anlatarak, kendilerinin üzerlerine düşen görevleri yerine getirirken sürücülerin de dikkatli olması gerektiğini söyledi.

ERDURAN

Güzelyurt yolundaki kavşaklar için imzalanan protokolle ilgili bilgi veren Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Erduran ise ihalenin 8 Ağustos’ta tamamlandığını, Yılmazköy, Serhatköy, Şahinler ve Mevlevi kavşaklarını kapsayan projenin TC kaynaklı olduğunu anlattı.

İhaleyi alan Ali Karavezirler’in daha önce daha önce benzeri işler yaptığını dile getiren Erduran, anayollarının aydınlatmayı amaçlasalar da yol güvenliği için önceliği kavşaklara verdiklerini kaydetti.

KARAVEZİRLER

İhaleyi alan firmanın sahibi Ali Karavezirler ise daha önce de benzeri ihaleler üstlendiklerini anlattı.

Karavezirler projeyi 90 günden kısa sürede bitirmek istediklerini sözlerine ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur