1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Lefke Slow Food Birliği” kuruluyor
“Lefke Slow Food Birliği” kuruluyor

“Lefke Slow Food Birliği” kuruluyor

Lefke’de “slow food birliği” kurulması için çalışma başlatıldığı açıklandı.

A+A-

 

Lefke’de Cittaslow (sakin şehir) çalışmaları çerçevesinde, “slow food birliği” kurulması için çalışma başlatıldığı açıklandı.
Lefke Belediyesi Cittaslow Koordinatörü Teoman Oktay’ın açıklamasına göre, geçtiğimiz gün, Lefke Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Lefke Slow Food Biriği’nin ilk adımları atıldı.
Toplantıya, Lefke Belediyesi adına cittaslow koordinatörü Teoman Oktay, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş ve slow food konusunda Yeşilırmak’tan Gaziveren’e gönüllü çalışma yürütecek yerel işletmeciler katıldı.
Lefke Slow Food Birliği’nin kuruluş çalışmalarında Silvan Yaşlı, Hidayet Özuysal, Cemal Yorulmaz, Ali Polatkan, Sinal Akgürcü, Gönül Taşkın, Ergun Taşkın, İlkay Kalkan, Enver Ersev, Nazif Kubilay ve Nursel Ekici yer alıyor.
Lefke slow food gönüllüleri, Kuzey Kıbrıs’ın ilk slow food birliği olan ve liderliğini Bedia Balses’in yaptığı Salamis Slow Food Convivium ile yakın işbirliğiyle süreci kısa sürede tamamlayıp, yönetim kurulunu oluşturmayı hedefliyor.

Slow Food nedir?
“Slow food”, “fast food”a alternatif olarak 1986 yılında İtalya’da Carlo Perlini tarafından başlatılan ve sağlıklı yemek alışkanlığı kazandırılması için tüm dünyada kabul gören bir hareket.
Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına karşı geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden hareket, Cittaslow’un yavaş hareketinin bir parçası olan slow food birliklerinin temel prensipleri, yerel ve geleneksel lezzetleri koruyarak “iyi, temiz ve adil" hizmet vermek olarak biliniyor. TAK

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur