1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LAÜ basketbola renk katacak
LAÜ basketbola renk katacak

LAÜ basketbola renk katacak

Spor alanındaki olumlu katkılarını bu sefer de basketbolda gösteren LAÜ, basketbol dalında büyük erkekler ligine katıldı

A+A-

Haldun Oktay
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) bu yıl sporda dev adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Üniversite Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Mehmetali Yükselen okul içinde kurumsal anlamda yaptığı yatırımlarla Lefke Avrupa Üniversitesi’nin çıtasının her alanda olduğu gibi sporda da yükselmesine neden oldu.
Lefke Avrupa Üniversitesi kısa bir süre önce bölgede büyük bir potansiyele sahip olan voleybol branşına yatırım yaptı. Bu alanda gerekli alt yapıyı oluşturarak çalışmalara hızlı bir şekilde başladı.

Büyük erkekler ligine katılıyor
Spor alanındaki olumlu katkılarını bu sefer de basketbolda gösteren LAÜ, basketbol dalında büyük erkekler ligine katıldı. Son yıllarda gençlerin yönlendirilmesi gereken spor aktivitelerine LAÜ bu şekilde olanak sağlaması, hem bölge gençleri için hem de üniversite öğrencileri için büyük bir avantaj olarak nitelendiriliyor.
Özellikle ikibinli yıllarda Lefke Avrupa Üniversitesi voleybol ve atletizm branşlarında lokomotif görevi gördü. Bölgedeki okullar ve kulüplerle yaptığı iş birliğinin bu başarıdaki katkısı tartışılmaz. Son günlerde spora yapılan yatırımlar tekrar eski parlak günlerin yaşanabileceği umudunu yarattı. Prof.Dr. Mehmetali Yükselen’in üniversiteyi geliştirmekle kalmayıp bu tür spor aktiviteleri ile bölge gençlerinin önünü açması takdirle karşılandı.

İlgöz: “Amacımız bölgeye basketbolu sevdirmek”
Basketbol Şube Sorumlusu Çağdaş İlgöz aynı zamanda takımın koçu olarak görev yapıyor.
İlgöz LAÜ olarak 10 yılı aşkın bir süredir üniversiteler arası ligde mücadele ettiklerini, bu yıl KKTC Basketbol Federasyonu ve okul rektörü Mehmet Ali Yükselen’in katkıları ile lige girme kararı aldıklarını belirtti. “Amacımız Lefke bölgemizde basketbolu sevdirmek ve KKTC Basketbol büyük erkekler liginde mücadele eden takımımızla birlikte okulumuz bünyesinde alt yapı çalısmalarını yaparak basketbolu çocuklardan gençlere yayılmasını ve ülkemize sporcu yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.” diyen İlgöz “Ligde ilk yılımız olmasına rağmen amacımız kalıcı olmak ve üç yıl içerisinde zirveye oynayan bir takım yaratmaktır” dedi.
Maçlarını LAÜ Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’nda oynayacaklarını belirten İlgöz “Bütün bölgemizin tribünleri dolduracağından şüphemiz yoktur. Hep birlikte okulumuza yakışır bir takım olacağız. Bu zor süreçte bize desteklerini sunan sayın Basketbol Federasyonu Başkanı Ertug Nasıroğlu ve sayın Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ali Yükselen teşekkürlerimizi sunarım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2268 defa okunmuştur