1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lapta’ya bağlı köylerde su sorunu çözülüyor
Lapta’ya bağlı köylerde su sorunu çözülüyor

Lapta’ya bağlı köylerde su sorunu çözülüyor

Dinçyürek: " Musluklarınızdan akan niteliksiz su vatandaşımızın kaderi değildir"

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Lapta'ya bağlı bazı köylerde musluklardan akan niteliksiz suyu kullanmanın köylerde yaşayan vatandaşın kaderi olmadığını söyleyerek, sorunun çözülmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Bakan Dinçyürek, Milli Eğitim Bakanı, DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova ile birlikte Lapta Belediyesi sınırları içerisinde kullanım suyu ile ilgili sıkıntılar yaşayan Çamlıbel,Tepebaşı ve Akdeniz köylerini ziyaret etti.

Köy muhtarları ve vatandaşlardan bilgiler alınarak sorunların dinlendiği ziyarette, Müsteşar Bülent Arkın ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.

“Doğru planlama ve keşif çalışmaları için uğraş veriyoruz”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, incelemeler sonrası Akdeniz köyünde yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak bir yandan Türkiye'den gelecek suyun en erken zamanda gelmesi için yapılan çalışmalara destek verirken diğer yandan da su geldikten sonra suyun kullanım ve yönetilmesi ile ilgili çalışma yaptıklarını anlattı.

Su gelmeden önce yapılması gereken işlerin başladığını ama ülkeye su geldikten sonra önemli işler yapılması gerektiğine vurgu yapan Dinçyürek, doğru planlama ve keşif çalışmaları için uğraş verdiklerini söyledi.

“Temel hedef; ülke geneli tüm evlerde içilebilir nitelikte kesintisiz suyu temin etme”

Köylerde niteliksiz su akması sonucu problem yaşandığının bilgilerine gelmesinin ardından hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden Dinçyürek, temel hedeflerinin ülke genelinde tüm evlerde içilebilir nitelikte kesintisiz suyu temin etmek olduğunu belirtti.

Dinçyürek şöyle konuştu: "Köylerimizde bu sorunun yaşanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz köy muhtarları ile de istişare içerisinde çalışmalar gerçekleştirdik. Sorunun çözülmesi için en iyi yapılacak olan projelendirildi. Bir hafta içerisinde konuyla ilgili ihaleye çıkılacak ve ihalenin en kısa zamanda sonuçlanmasının ardından sorunun çözülmesi için çalışmalara başlayacağız. Musluklarınızdan akan niteliksiz su, sizin kaderiniz değildir. Herkesin suyu kullanma hakkı vardır. Bizim görevimiz de ana hatlardır. Ve bu hatların düzelmesi için çalışmalara başlıyoruz" TAK

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur