1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kuzey ve Güney’den yaşlılar Bandabuliya’da buluştu
 Kuzey ve Güney’den yaşlılar Bandabuliya’da buluştu

Kuzey ve Güney’den yaşlılar Bandabuliya’da buluştu

İki taraftan yaşlılar yemek yediler ve dans ederek keyifli saatler yaşadılar

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Yaşlılar Birimi ile Lefkoşa Rum Belediyesi Yaşlılar Birimi üyeleri bugün Bandabuliya’da bir araya geldiler. Her iki taraftan 20’şer yaşlı üyenin katıldığı etkinlikte yaşlılar hem birlikte yemek yediler hem de Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın çaldığı Kıbrıs müzikleri eşliğinde birlikte dans ettiler.Yaşlılar en çok Dillirga parçasında dans ederken diğer yaşlılar da arkadaşlarına alkışlarla destek verdi.

İki taraftaki yakınlaşma ve ortak etkinlikler sürecek

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile bazı belediye meclis üyeleri ve Lefkoşa Rum Belediyesi Asbaşkanı  Eleni Loukaidou ile bazı meclis üyelerinin de katıldığı buluşma keyifli anlara sahne olurken yaşlılar bu tür kaynaştırıcı etkinliklerin daha sık yapılmasını istediler. Belediye yöneticileri de her iki kesimden yaşlıları yakınlaştıran bu tür ortak etkinliklerin bundan sonra da süreceğini ifade ettiler.Rum yaşlılar yemek öncesinde de Lefkoşa’daki Etnografya Müzesi’ni gezerek müze  yetkililerinden eserlerle ilgili bilgi aldılar. Etkinliğe Cookies,Burcu Kebap,Eziç ve Hediyem Su katkı koydu.

Geçtiğimiz aylarda LTB Yaşlılar Birimi üyeleri de Güney Lefkoşa’da Lefkoşa Rum Belediyesi tarafından sosyal bir etkinlikte ağırlanmış ve bu etkinliklerin karşılıklı daha sık yapılması konusunda fikir birliğine varılmıştı.

Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur