1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kulüplerden üç karar
Kulüplerden üç karar

Kulüplerden üç karar

Futbol Kulüpler Birliği Salı günü Süper Lig ekiplerinin temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıda aldığı tavsiye kararlarını açıkladı.

A+A-

Önümüzdeki 3 sezon için ön görülen üç tavsiye kararı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na iletilecek. Kararlar yabancı sayısı, 21 yaş altı futbolcular ve futbolcu sözleşmeleri ile ilgili.

Futbol Kulüpler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre Salı akşamı gerçekleştirilen toplantıya 14 Süper Lig kulübünden Türk Ocağı dışında 13 kulüp başkanı ve temsilcisi katıldı. Toplantıda ortaya çıkan düşünceler şu şekilde:

1. Yabancı sayısının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2 olması, 2016 – 2017 sezonundan itibaren bir yabancıya düşmesi ve daha sonra KOP sürecine göre durumun yeniden değerlendirilmesi.

2. Takımların kadrolarında 21 yaş altında 3 genç oyuncu bulundurması yanında 1 oyuncunun ilk onbirde yer alması, 2016 – 2017 sezonundan itibaren 2 oyuncunun, 2017 – 2018 sezonundan itibaren 3 oyuncunun ilk onbirde yer alması.

3. Geçtiğimiz yıl yaşanan olaylardan dolayı gündeme gelen sözleşmelerle ilgili çalışma yapan Futbol Federasyonu çalışmasını tamamladıktan sonra sözleşme taslağın kulüplerimize göndermesi ve gerekli inceleme yapıldıktan sonra neticelendirilmesi.

Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur