1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Aynı Sahnede Buluştu
Kültür, Sanat,  Bilim ve Spor Aynı Sahnede Buluştu

Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Aynı Sahnede Buluştu

Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Aynı Sahnede Buluştu

A+A-

 

Erşin KAŞİF

Gençlik Dairesi tarafından organizesi yapılan, “Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni” geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti. Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki organize, çok renkli görüntülere de sahne oldu. Saat 19:30’da başlayan sahne performansları gecenin geç saatlerine kadar sürdü. İlk performans Türkiye’den adamızda konuk olan Antakya Medeniyetler Korosu idi. Orkestra eşliğinde sahneye çıkan koro, farklı tarzlarda şarkılar yorumladı. Hemen ardından Genç Yetenekler Production Klasik Rock Orkestrası sahneye çıkarak, dünyaca ünlü Vivaldi 4 Mevsimden bölümleri Rock tınılarında sundular.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Gecede; Jimnastik Federasyonu, Nev Fitnes Jimnastik, Kango Dansları, Ministry Dans Grubu, Bale Grubu, Hip-Hop dansları performanlarını başarıyla gerçekleştirdiler. Yine,  Halk Dansları ekipleri de sahne aldılar. Özellikle, ODTÜ Kıbrıs Kampüsü öğrencilerinin programladıkları robot’un sahnedeki hareketleri, izleyiciler tarafından çok beğenildi. Ödül alan kısa metrajlı filmler de oldukça başarılıydılar. Gece boyunca Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi’nin Resim Bölümü’nün Tuval üzerindeki çalışmaları ise hayranlık uyandırdı.

SALON DIŞI DOLU DOLU

Salon içerisinde sanat faaliyetleri devam ederken, salon dışında da hareketlilik devam ediyordu. Resim ve Fotograf Sergileri, HTL Lisesi’nin Gastronomi Bölümü’nün etkinlikleri, seramik çalışmaları, ODTÜ’nün Bilim isimli sergisi, el sanatlarının yapımı ve satılması, S.O.S Çocuk Köyü Standı ve kitap tanıtımları salon dışına taşan performanlardı. Personeliyle birlikte organizeyi üstlenen,  Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün’ün tüm katılımcılara takdim ettiği seramik çalışmaları ise, gecenin sonunu taçlandırdı.

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 241. Sayısı

Adres Kıbrıs 241. Sayısı