1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kudret Akay müsteşar oldu
Kudret Akay müsteşar oldu

Kudret Akay müsteşar oldu

Kudret Akay Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı

A+A-

Kudret Akay, 15 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de bildirilen atama ile Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşar mevkii'ne getirildi.

En son Bakanlar Kurulu kararı ile AB Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nı yürüten Kudret Akay, şimdi de Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı.

15 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ‘ÜÇLÜ KARARNAME’ ile atanan Kudret Akay, geçtiğimiz yıl bu dönemlerde, Bakanlar Kurulu kararı ile Başbakanlığa bağlı olarak kurulan AB Koordinasyon Merkezi’nin başına getirilmişti.

Ahmet Havutçu’nun Maliye Bakanlığı Müsteşarı olarak görevini sürdürdüğü, Akay’ın 2. Müsteşar olarak atandığı da öğrenildi.

Öte yandan, Başbakanlık Hukuk ve Siyasi İşler Müdürlüğü’ne Serap Destegül Redif; Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürlüğü’ne de Canan Altay atandı.

Fatma Bilen Görener ise Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürlüğü görevinden alındı.

Üçlü kararnameyle yapılan atamalar ve görevden alma, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kudret Akay’ın Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevi dün başlarken; Başbakanlık Hukuk ve Siyasi İşler Müdürlüğü görevine getirilen Serap Destegül Redif’in ataması bugünden itibaren geçerli oldu.

Fatma Bilen Görener, Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürlüğü’nden 14 Haziran’da alınırken bu göreve getirilen Canan Altay’ın ataması da dünden itibaren yürürlüğe girdi.

 

Bu haber toplam 6495 defa okunmuştur